saint Laurent SS22 – en visning vi inte glömmer

Saint Laurent SS22 Paris fashion week 2021

Det blir en enkel och elegant kommande säsong med överdrivna detaljer om Saint Laurent får säga sitt. Upptäck hela visningen som presenterades under Paris Fashion Week!
29 september, 2021
ELLE modeplåtning Backstage
1:07

Efter reklamen: ELLE modeplåtning Backstage

(1:07)

Slå på ljud

Med Saint Laurent storslagna visning vet vi att vi börjar komma tillbaka till där vi var för snart två år sedan, men denna gång ännu bättre. Pandemin har verkligen fått oss att tänka steget längre och det ser vi att den kreativa chefen Anthony Vaccarello också har gjort. Vi blickar mot en maffig landningsbana precis nedanför Paris hjärta, Eiffeltornet. Med blinkande ljus, forsande vatten och rök sätter Saint Laurent ribban för kommande visningar på modeveckan i Paris – det kan vi lova!

Från tabu till trend tack vare Saint Laurent

Innan Yves Saint Laurent presenterade sin första kostym (Le Smoking-dräkt) år 1966 sågs kostymer på kvinnor som tabu. En rak kontrast till idag när vi ständigt drömmer om perfekta kavajer och kostymer i överdrivna silhuetter. SS22-kollektionen som presenterades i starten av Paris Fashion Week hittar vi elegans och enkelhet där 80-talet återigen lyfts upp till ytan. Det ska vara figurnära men markant. Överdimensionerade glasögon, läderdetaljer och breda axlar får oss att längta till nästkommande säsong men även kollektionens iögonfallande detaljer som blommor, cut-outs och starka kulörer – la couleur ç'est la vie!

Se hela visningen här:

Saint Laurent SS22:

Foto: Imaxtree