Så stylar du sommarens trendigaste accessoar: Halsbandet

Smyckestrenden 2019: Många halsband.

Accessoarfokuset har flyttas från örhängen till halsband den här säsongen. Precis som modehusen är vi inte sena att hoppa på den här härliga trenden. ELLE visar dig det absolut trendigaste och snyggaste sättet att bära halsbanden våren och sommaren 2019.
04 april, 2019

Hur ser sommaren 2019 hetaste smyckestrend ut?

De senaste säsongerna har örhängen i alla former spelat huvudrollen och vi har inte sett så mycket öraction sedan 80-talet. Det kurerade örat med multipiercing och stora dingliga örhängen är fortfarande en stark trend, men nu har även en härlig halsbandstrend tagit sig fram.

Modehus och härliga, trendkänsliga influncers jobbar stenhårt med inspirerande halsband-kit och nyckeln ligger i kombinationen av halsband. Det är tunna delikata kedjor och personliga berlocker – och gärna i kombination med säsongens hetaste snäckhalsband som gäller.

Tjej i rutig blus och fina halsband. Snäckhalsband i gul.

Copenhagen Streetstyle

Megamix – blanda färg, struktur och stil och inspireras av alla fina streetstyle bilder!

Chloé halsband på modell från ss-19 showen

Chloé

Paul & Joe halsband på modell från ss-19 showen

Paul & Joe

Vem gör säsongens finaste halsband 2019?

Modehusen som har hakat på denna sköna stylingtrend är många franska hus, bland annat Chloés vårkollektion är en orgie i fina halsband  och de har gjort ljuvliga kreationer med vackra stenar och hängen. Chanels vår är också fylld med uppdaterade och supertrendiga pärlhalsband och vi fullkomligt smäller av när vi ser Oscar de la Rentas fantastiska accessoarer (de gör de finaste örhängena i branschen) och halsbanden i synnerhet.

Chanel halsband på modell från ss-19 showen

Chanel

Paco Rabanne halsband på modell från ss-19 showen

Paco Rabanne

Oscar de la Renta halsband på modell från ss-19 showen

Oscar de la Renta

Hur stylar du halsbanden bäst?

1. Investera i ett statementhalsband

Samla ihop alla dina favorithalsband, allt från tunna kedjor med berlocker till färgsprakande etnopärlhalsband. Investera i ett statementhalsband eller ett halsband i ädelmetall – som kanske kostar lite mer – gärna med det lilla extra som man sedan lätt kan ha från säsong till säsong.

Accessoarer går inte lika lätt ur trend som vissa plagg och kombinationsmöjligheterna är som sagt oändliga. Så fint att bara ha en enkel t-shirt eller en öppen vit skjorta och ett gäng personligt utvalda halsband, som är sommarens hetaste smyckesstyling.

Giambattista Valli halsband på modell från ss-19 showen

Giambattista Valli

2. Olika längder är nyckeln till en lyckad look

Ta det maffigaste halsbandet närmast halsen, tänk en snygg chokerlook. Testa med ett snäckhalsband eller ett fint pärlhalsband i klassiska sötvattenspärlor, turkoser eller koraller. Hemligheten ligger i mixen av material och längder för det ska se lyckat ut.

Etro halsband på modell från ss-19 showen

Etro

Foto: Imaxtree

Läs mer:

Skapa en magisk halsbandsmix – här är ELLEs shoppingfavoriter

Så stylar du det trendiga snäckhalsbandet

Satsa på trendiga snäckor – ELLE listar 17 fina snäcksmycken just nu

Så stylar du bohotrenden 2019