Artikeln innehåller reklamlänkar

Så stylar du bohotrenden 2019

Bohemtrenden 2019 – så stylar du den

Bohotrenden är tillbaka och är hetare än någonsin i vår! ELLE visar dig det absolut trendigaste och snyggaste sättet att bära bohemtrenden.
01 april, 2019

Hur ser bohotrenden ut 2019?

Det som känns nytt och fräscht i trenden för 2019 är ett dovare färg-stämmning och en vassare styling. Man vill inte hamna i en  dammig hippielook som för tankarna till en strand Goa anno 1970. De franska modehusen som Chloé, Saint Laurent och Isabel Marant unnar sig en skön modeeskapism i sina vår- och sommarkollektioner.

Det är bohonerven som rycker ständigt och är  lika aktuell. Tänk dig en resegardrob med inspiration från härliga resmål som Marrkech, Indien och Bali. Chloés kreativa ledare Natacha Ramsay-Levi gör en skön hyllning till en glammig resande tjej med destination Ibiza och Marocko och även franska Isabel Marant gör det hon gör bäst i sin sommarkollektion – en cool tjej som är på väg på äventyr i fint mönstrade plagg med en flair av fransk rockchic.

Saint Laurent

Saint Laurent

Isabel Marant

Isabel Marant

Chloé

Chloé

Stilikoner att inspireras av:

Ta en tur på internet och spana in härliga stilikonbilder för härlig stylinginspiration. Namn att googla är jetsetparet Paul och Talitha Getty, Versuscka  och Loulou de la Failase. Mer moderna stilikoner att inspireras är Kate Moss och Sienna Miller som båda har haft utmärkta boholooks genom åren.

Modeikonen och supermodellen Veruschka från ett moderreportage i Harpers Bazaar 1968. Från boken GYPSET living.

Britt Ekland 1974

Paul och Talitha Getty

Hur stylar du bohotrenden bäst?

Det passar utmärkt att matcha de romantiska bohoplaggen med en dos rock’n’roll, snygga cowboyboots, lädershorts och en dos attityd! Komplettera med enskön möntermix, trendig batik och flera rader smycken. Den rätta rockboho-känslan får du enkelt till genom att addera svart inslag, både i mönster, men också i stylingen.

Ganni blommig blus

Ganni

Här köper du blusen (länk till Adtraction)

 

Arket

Här köper du jeansen (länk till Apprl)

Isabel Marant svarta boots

Isabel Marant

Här köper du bootsen (länk till Apprl)

Foto: imaxtree, TT, Gypset Living

Läs mer:

Lyckas med den trendiga bohem-looken – 13 fina köp

Så stylar du det trendiga batikmönstret 2019

Så stylar du det trendiga snäckhalsbandet