Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Så hyllas Karl Lagerfeld runt om i världen

19 feb, 2019 
AvEmma Castman
Karl Lagerfeld hyllas runt om i världen
I dag kom beskedet om att Karl Lagerfeld är död. Modeskaparen, som framförallt är känd som chefsdesigner för Chanel, blev 85 år gammal – och nu hyllas han stort över hela världen.
Annons

Karl Lagerfeldt flyttade från Hamburg till Paris 1950 och började sin modekarriär som assistent hos Pierre Balmain. Därefter har modeikonen bland annat jobbat för varumärken som Chloé och Fendi. På 1980-talet startade han sitt egna varumärke – Karl Lagerfeld – och 1983 tog han över som chefsdesigner för ikoniska Chanel, där han bland annat har hyllats för att förvalta det franska modemärkets svartvita signum tillsammans med innovativa modifikationer.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Tisdagen den 19 februari kom dock det tragiska beskedet om att Karl Lagerfeld har avlidit, 85 år gammal. Det var den franska tidningen Le Figaro som först rapporterade om modeskaparens bortgång, och nu sörjs Karl Lagerfeld i hela världen. Bland skriver supermodellen Naomi Campbell om sorgen över den legendariska modeskaparens bortgång på Instagram:

”Vilken sorglig dag. En av de bästa är borta. Vila i frid Karl #endofanera.”

Annons

Här hyllas Karl Lagerfeld på sociala medier:

 

 

 

 

 

https://www.instagram.com/p/BuD_qiuA7oi/

Videon kunde inte hittas

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Annons