Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så förlänger du plaggets livscykel med 3 enkla tips

22 sep, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
Så håller dina kläder längre med 3 enkla tipsSS
Att favorittröjan tappar form och färg är det nog många som känner igen. Men hur förändrar vi det till nästa gång? ELLE ger dig tre enkla tips som får dina plagg att hålla ännu längre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattanBrand logo
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

Idag är det tyvärr många kläder som slängs på grund av att de tappar sin form och färg. Kanske för att de tvättats på fel sätt eller att de inte tagits hand om på rätt sätt. Visst är det tråkigt? ELLE har samlat tre enkla tips för dig som vill förlänga livscykeln på dina plagg.

1. Steamer

Steamery som vi känner igen från sina smarta och minimalistiska klädvårsprodukter utökar nu sitt sortiment med den nya favoriten – Cirrus No.3. Nu behöver vi inte längre välja mellan steamern och strykjärnet – vi kan helt enkelt välja en hybrid som inte bara har en älskvärd design utan även är en produkt som är lätt att ta med överallt!

Annons
Svart steamer från Steamery cirrus no.3.

Ett perfekt sätt att fräscha upp dina kläder på ett enkelt och hållbart sätt, då den inte bara gör ditt plagg skrynkelfritt utan också reducerar bakterier, ytlig smuts och ofräscha lukter. Du kan köpa den på Steamerys hemsida, du hittar den här (reklamlänk)

Svart steamer från Steamery cirrus no.3.

2. Välj Rätt tvättmedel

Att välja rätt tvättmedel är viktigare än du tror. Man kanske känner igen sig i att plaggen tappar sin färg efter några tvättar? Välj ett tvättmedel som bevarar och vårdar alla färgtoner och nyanser. Du hittar tvättmedlet på Åhlens hemsida, du kan köpa den här (reklamlänk)

Annons
Kulörtvättmedel från Steamery.

3. Noppbortagare

Att kläder blir noppriga är inget nytt, men det är också en stor anledning till att plaggen ser mer slitna ut med tiden. Genom att investera i ett noppbortagare kan du lätt få bort ludd och noppor från kläder och textiler, så kommer de inte bara hålla längre utan även se ut som nya. Du hittar den på Åhlens hemsida, du kan köpa den här (reklamlänk)

Noppbortagare från Washologi.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons