Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Röhnisch släpper stor tightskollektion och svettig kampanj

10 mar, 2023 
AvSade Borquez
Röhnisch släpper stor tightskollektion och svettig kampanj.
Med nya kampanjen Sweat like a woman vill Röhnisch lyfta stigmat om svett och kvinnor när de tränar. Spana in den nya kollektionskampanjen och ELLEs favoriter!
Annons
7 saker vi stör oss på att andra gör på gymmetBrand logo
7 saker vi stör oss på att andra gör på gymmet

Att svettas är ett gott tecken på att man har jobbat hårt (speciellt under ett träningspass) men trots det finns ett stigma som grundar sig i att kvinnor skäms för att svettas vid träning. Detta vill Röhnisch utmana och det gör dem med deras senaste kampanj Sweat like a woman. En kollektionskampanj som bryter sig loss från idén att kvinnors svett är något onaturligt som bör döljas. De vill uppmana kvinnor till att deras svett endast är ett gott tecken på styrka och en hälsosam kropp – något att vara stolt över att visa upp!

Annons
Svettig kvinna i grå t-shirt och tights i färgen mahogny.
Röhnisch

– Bakgrunden till initiativet var att en av de vanligaste frågorna vi får är om svetten syns på vara plagg. Det verkar finnas en inbyggd skam i oss kvinnor för att visa svett även när vi tränar, särskilt på vissa delar av kroppen. Detta medan de flesta kvinnor vi är i kontakt med har upplevelsen att män gärna visar upp sitt svett på gymmet och till och med väljer produkter som framhäver det som ett tecken på prestation. Vi ville helt enkelt dra medvetenhet och sätta fingret på detta då kvinnors svettande både är naturligt och ett tecken på styrka och hälsa. Vi har därför valt att göra en helt oretuscherad dokumentation av kvinnor som tränar och hur de naturligt svettas, säger Jeanna Giray som är design och kreativ chef på Röhnnisch.

Annons
Kvinna i svettig sport-BH och träningstights i färgen mahogany
Röhnisch

I Röhnischs Sweat like a woman-kollektion presenteras allt från sportbehåar och tights till cykelbyxor och träningströjor i en färgskala som går från vitt och svart till mahogny och en hint av vibrerande orange. Och dessutom är alla plagg tillverkade i återvunna material. Kollektionens nya tights är framtagna med deras senaste innovation Flattering som även är deras största tightsprogam hittills. Ett program dedikerat till kvinnors kroppar och behov där det går det att hitta tights som passar alla kroppar då storleksskalan sträcker sig från XS upp till 6XL, i olika midjehöjder och längder. En sann kollektion av kvinnor för kvinnor!

Annons
Svettig kvinna i orange sport-BH och träningstights i mahogny
Röhnisch

- Efter framgången med PMS-kollektionen Infinite Flex fortsätter vi nu att designa kvinnospecifika innovationer för träning. Vårt designteam utgörs till 100% av kvinnor med djup kunskap av att vara aktiv som kvinna och därmed att skapa träningskläder som ar helt anpassade efter den kvinnliga kroppen, oavsett storlek och kroppsform. Flattering är ytterligare ett viktigt led i det arbetet” säger Jeanna Giray, design och kreativ chef på Röhnisch.

Svettig kvinna i grå t-shirt och cykelbyxa i mahogny
Röhnisch

ELLEs handplockade favoriter från kollektion:

Hela kollektionen finns nu tillgänglig online på Röhnisch hemsida och som en del av kampanjen har delar av plaggen från kollektionen fotats med svettig look – spana in nedan!

Annons

SPORT-BH MED JUSTERBARA band

Sportbehå med breda axelband och justerbara remmar för att maximera passformen. Finns i även i svart med vita remmar som finns här!

Sport-BH i mahogny med justerbara remmar
Klicka på bilden för komma direkt till sport-BH.

SPORT-BH MED RESÅR

Orange sportbehå med brottarrygg och släta kanter samt mjuk undre del i resår. Spana in behån som även finns i fler färger här.

Orange sportbh med svettfläckar
Klicka på bilden för att komma direkt till sport-BH.

TRÄNINGSTOPP i meshtyg

Orange träningstopp i tight passform och meshtyg som transporterar bort fukt från kroppen. Finns att köpa här.

Orange träningstopp i meshtyg
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

CYKELBYXA

Cykelbyxa i med hög midja resår längs benen i färgen maghony. Finns i andra färger och går att köpa här.

Klicka på bilden för att komma direkt till cykelbyxan.

Träningstights

Svarta klassiska träningstights i hög midja. Finns i andra färger och går att köpa här.

Svarta träningstights
Klicka på bilden för att komma direkt till tightsen.
Annons