"Rodebjers nya butik är ett kvinnotempel"

09 apr, 2016 
AvLisa Arnell
På torsdagen invigdes Rodebjers nya flaggskeppsbutik i Stockholm. 300 kvadratmeter på Smålandsgatan ersätter den tidigare butiken på Jakobsbergsgatan.
Annons

Carin Rodebjer är grundare och creative director på det självbetitlade märket och kallar själv butiken för ett kvinnotempel.

– Jag har skapat ett palats för Rodebjer-kvinnan och hennes kläder som de förtjänar. 2016 kommer att bli ett stort år för oss. Det kändes viktigt att bjuda på en stor och sann upplevelse av varumärket, inte minst till alla nya kunder, många gånger unga kvinnor, säger Carin Rodebjer.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Hur känns det att Rodebjer äntligen får en flaggskeppsbutik?

– Att öppna ett palats för Rodebjer-kvinnan och hennes kläder är en dröm jag närt länge. Jag älskar Norrmalmstorg som mötesplats och platsen är perfekt för de möten Rodebjer skapar kvinnor och människor emellan. Det har varit en enorm tillfredställelse att förvandla en gubbig mörk lokal till ett tempel för kvinnor.

– Jag har skapat palatset ihop med Sahara Widoff som jag jobbat med på olika sätt i 10 år. Vi har skapat en stor och sann upplevelse av varumärket. Butiken ska kännas mäktig men samtidigt intim och erbjuda en plats för Rodebjer-kvinnan där hon kontinuerligt vill spendera tid. Hon har perfekt balanserat den stora visionen mot den intima och skapat en taktil inredning som lyfter kläderna. Alla stora inredningselement är specialdesignade av Sahara till butiken – den handgjorda terracotta-kassan, ormbordet som snirklar sig genom lokalen, den stora blå mattan som skapar ett rum i rummet.

Annons

Finns det några planer på fler butiksöppningar framöver?

– Palatset på Norrmalmstorg är bara början!

Vilke är dina egna favoriter från SS16-kollektionen?

– Förutom favoriter från SS16, som Rosa-blusen, Sally-byxorna, Nala & Dee-kostymen och alla våra sidenblusar, älskar jag också de specialplagg vi tagit fram exklusivt för butiksöppningen. Liselotte Watkins som varit med från starten har för Rodebjer gjort en egen Norrmalmstorgsversion av Agave, vår kanske mest ikoniska produkt.

Samtidigt som butiksöppningen lanserar Rodebjer en omfattande re-branding av varumärket, något som utvecklats i nära samarbete mellan Rodebjer och Fredrik Nathorst från All Blues.

– Vi har släppt in en lång man i våra kreativa processer (…) Vi har skapat en ny identitet för Rodebjer som kommer bort från det modegeneriska, och känns mer sann för Rodebjer. Vi har alltid utmaningen att balansera det sofistikerade med det tydliga, och har lutat oss tryggt mot 70-talet i vår process, säger Carin Rodebjer.

Den nya butiken hittar du på Smålandsgatan 12 nära Norrmalmstorg.

Annons
Innehåller annonslänkar