Carin Rodebjer: "Kollektionen växte fram ur min egen skilsmässa"

16 apr, 2018 
AvJohanna Lejon
Rodebjer lanserar nu en ny solglasögonskollektion – inspirerad av Ingmar Bergmans klassiska Scener ur ett äktenskap – och en verklig skilsmässa.
Annons

– Den här kollektionen växte fram ur min egen skilsmässa och min kärlek till tv-serien Scener ur ett äktenskap, av Ingmar Bergman med Liv Ullman i huvudrollen. Jag ville skapa solglasögon som tar kvinnor igenom emotionell tumult med bibehållen stil. Glasögonen är gjorda för att hålla sömnlösa nätter av sorg eller nya äventyr dolda medan man får saker gjort, berättar Carin Rodebjer, grundare och creative director i ett pressmeddelande.

Klassiska kattformade stilar

Kollektionen, som släpps den 18 april, är producerad i Frankrike och inkluderar fyra ikoniska modeller: Marianne, Liv, Monika och Ingrid. Klassiska och kattformade stilar samt en uppdaterad version på läsglasögon återfinns i kollektionen. Bågar i acetat och metall erbjuds i en rad färgställningar och unika mönster.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kampanjen och dess litterära berättelse går i fotstegen av ett brutet äktenskap samtidigt som den hyllar de blandade känslor av sorg och minnen med glädje inför nya äventyr som uppstår.

Annons
Carin Rodebjer solglasögon
Carin Rodebjer kattformade solglasögon
Solglasögon matbord
Solglasögon på golv - Carin Rodebjer
Annons
Runda solglasögon - Carin Rodebjer
Bruna stora solglasögon
Bruna solglasögon från Carin Rodebjer
Annons
Carin Rodebjer solglasögonkollektion

Kollektionen lanseras 18 april och kommer vara tillgänglig i Rodebjers butiker i Stockholm och på rodebjer.com.

Annons

Läs mer:

Foto: Anton Renborg

Annons