Carin Rodebjer: "Kollektionen växte fram ur min egen skilsmässa"

Carin Rodebjer: "Kollektionen växte fram ur min egen skilsmässa"

Rodebjer lanserar nu en ny solglasögonskollektion – inspirerad av Ingmar Bergmans klassiska Scener ur ett äktenskap – och en verklig skilsmässa.
16 april, 2018

– Den här kollektionen växte fram ur min egen skilsmässa och min kärlek till tv-serien Scener ur ett äktenskap, av Ingmar Bergman med Liv Ullman i huvudrollen. Jag ville skapa solglasögon som tar kvinnor igenom emotionell tumult med bibehållen stil. Glasögonen är gjorda för att hålla sömnlösa nätter av sorg eller nya äventyr dolda medan man får saker gjort, berättar Carin Rodebjer, grundare och creative director i ett pressmeddelande.

Klassiska kattformade stilar

Kollektionen, som släpps den 18 april, är producerad i Frankrike och inkluderar fyra ikoniska modeller: Marianne, Liv, Monika och Ingrid. Klassiska och kattformade stilar samt en uppdaterad version på läsglasögon återfinns i kollektionen. Bågar i acetat och metall erbjuds i en rad färgställningar och unika mönster.

Kampanjen och dess litterära berättelse går i fotstegen av ett brutet äktenskap samtidigt som den hyllar de blandade känslor av sorg och minnen med glädje inför nya äventyr som uppstår.

Kollektionen lanseras 18 april och kommer vara tillgänglig i Rodebjers butiker i Stockholm och på rodebjer.com.

Läs mer:

Rodebjer lanserar ny skokollektion – med veganskt inslag

Rodebjer släpper ny drömmig ROSA kaftan: ”Hyllning till kvinnodagen”

Foto: Anton Renborg