Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Rodebjer samarbetar med Jacob Mühlrad

17 okt, 2019 
På ELLE-galan 2019 utsågs Carin Rodebjer till Årets Designer och den hyllade kompositören Jacob Mühlrad blev Årets bäst klädda man. Nu samarbetar duon – och lanserar en stilsäker unisex t-shirt. Se resultatet av samarbetet Jacob Mühlrad by Rodebjer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När två olika konstformer möts. Rodebjer släpper ett nytt samarbete med kompositören Jacob Mühlrad. Resultatet är en tidlös unisex t-shirt med skapande i fokus, som går under namnet Jacob Mühlrad by Rodebjer.

Carin Rodebjer och Jacob Mühlrad – från ELLE-galan till samarbete

Carin Rodebjer och Jacob Mühlrad träffades för första gången på en pressträff för ELLE-galans vinnare i januari 2019. Carin Rodebjer utsågs till Årets Designer medan Jacob Mühlrad blev Årets bäst klädda man. Mitt bland en peppig och pulserande pressträff tog en ny vänskap vid – som banade väg för ett kommande samarbete.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Jacob Mühlrad by Rodebjer, t-shirt framifrån
Carin Rodebjer och Jacob Mühlrad.

– Jag hälsade på Carin och märkte på en gång hur vår konversation bröt sig loss från det som hände runtomkring. Vi talade om symmetri, om Stravinskys våroffer och solblekta färger. I det mötet uppstod någonting, en känsla av gemensam riktning. Det var startskottet för idén om att göra något tillsammans, säger Jacob Mühlrad.

Annons

Att integrera musikkomposition i modeskapande blev snabbt en intressant tanke som båda ville utveckla.

– Möjligheten att mötas genom de olika uttrycken kändes intressant. Att skapa något tillsammans där Jacobs musik blev något man kan bära och att hylla Jacob vars skapande är unikt, kändes som ett privilegium, säger Carin Rodebjer.

Med skapande som ledord

Samarbetet Jacob Mühlrad by Rodebjer hyllar skapande av olika former, med fokus på att kombinera både det vi ser och hör. Även inspirationen bakom samarbetet bottnar i samma koncept.

– Inspirationen kommer från tanken om att skapande är en plats där tid, ålder, kön och individualism upphör, säger Rodebjer.

Resultatet är en unisex t-shirt i ekologisk bomull med den musikaliska symbolen fermat. Fermat betyder att noten som formatet står över förlängs, men kan användas på olika sätt. Användningen av symbolen i samarbetet visar ett tydligt samband mellan musik, mode och vardag.

Annons

– Jag använder ofta fermat i min musik för att frysa tiden, eller kanske frysa ett tillstånd. Jag tror många känner igen sig i att vilja kunna stanna tiden, men genom musiken och det visuella tror jag i alla fall att de två mediumen har förmågan att frysa ett visst tillstånd, säger Jacob Mühlrad och fortsätter:

– Musik och mode är kanske människans starkaste identitetsmarkörer och därför tror jag att många människor känner meningsfullhet genom dessa två medium.

Jacob Mühlrad by Rodebjer släpps 24 oktober 2019

Jacob Mühlrad by Rodebjer, Carin Rodebjer och Jacob Mühlrad

Jacob Mühlrad by Rodebjer-t-shirten släpps i en limiterad edition på 100 stycken. Den kommer säljas exklusivt i Rodebjers flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg i Stockholm från och med 24 oktober 2019. Priset ligger på 495 kronor. T-shirten kommer även finnas till salu på Mühlrads kommande konserter i Stockholm och Malmö.

Annons

Här är Rodebjer och Jacob Mühlrads samarbete:

Jacob Mühlrad by Rodebjer, t-shirt framifrån
Jacob Mühlrad by Rodebjer, t-shirt bakifrån

LÄS MER:

Årets Designer 2019 är Carin Rodebjer

Årets bäst klädda man 2019 är Jacob Mühlrad

Se Rodebjers visning på ELLE-galan 2019

Annons