Rodebjer om AW18 kollektionen: "Jag älskar de plagg vi jobbat med i fina naturmaterial"

Rodebjer om AW18 kollektionen: "Jag älskar de plagg vi jobbat med i fina naturmaterial"

I dag visar Rodebjer sin höst- och vinterkollektion på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. ELLE har fått en pratstund med Rodebjers Carin Rodebjer inför visningen.
23 januari, 2018

Berätta om den kommande visningen på modeveckan!

– Vi kommer visa kollektionen i en lokal som jag varit förtjust i länge och som konstigt nog inte så många stockholmare besökt. Det är idag ett konditori men hela huset är ett gammat nöjespalats. Lokalen andas tidlöshet och drömmar vilket jag älskar. Vi fortsätter med en internationell cast och starka personligheter.

Hur skulle du beskriva kollektionen? Finns det något/några plagg du är extra förtjust i?

– Kollektionen är fritt tolkad och inspirerad av två väldigt olika kvinnor som faktiskt var samtida och verksamma under en period i New York men som sen försvann till olika delar av världen där de levde olika typer av liv. Georgia O’Keeffe som i vårt arbete fick gestalta en mer minimalistisk, sträng och introvert sida och Peggy Guggenheim som fått symbolisera det extroverta och maximalistiska.

– Den här kollektionen innehåller extremt många plagg jag är extra förtjust i. Jag älskar de plagg vi jobbat med i fina naturmaterial som handstickad alpaca och råsiden, printsen som har botaniskt tema och även det superstrikta och vassa i våra kostymer. Ytterplaggen i faux fur, quiltade jackor i återvunnen dun och en överdimensionerad duffel är också fantastiska.

Rodebjers chefdesigner Carin Rodebjer.

Hur kommer Rodebjer att jobba vidare för att lyfta kvinnor?

– Jag har genom mitt arbete alltid i handling visat värdet av att just leda sig själv och lyssna inåt och tro på sin egen röst. Att våga tro på sig själv stärker och jag tror även att vi stärks av konversation och samtal. Det är det vi försöker uppmuntra dagligen samt på de möteskvällar vi har och bjuder in till i vår flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg och i Vaginan.

Vad är det viktigaste för Rodebjer 2018?

– Att fortsätta fokusera på den väldigt fina expansionen i Skandinavien men även bredare internationellt.

LÄS OCKSÅ:

Carin Rodebjer auktionerar ut Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning

Carin Rodebjer: Ville skapa en jordad kollektion som andas hopp