Rodebjer hyllar rumpan i ny jeanskollektion

06 aug, 2017 
AvJohanna Lejon
Rodebjers nya jeanskollektion i 100 procent bomullsdenim har tagits fram för att hylla rumpan och den perfekta passformen som håller genom årtionden. Kollektionen lanseras i mitten av augusti och innehåller tre stilar; Hall, Farrah och Susan i fyra olika tvättar, alla inspirerade av kvinnor från det sena 1900-talet.
Annons

– Vi ville vi ta ett steg tillbaka från den androgyna passformen som varit i fokus på den skandinaviska denimscenen och istället lyfta kvinnor runtom i världen genom att lansera denim som en hyllning av rumpan. Jag ville åt den naturliga ochsensuella sjuttiotalslooken som jag brukade se som liten i tidningar på kvinnor som Jerry Hall, Susan Sarandon och Farrah Fawcett, säger Carin Rodebjer, grundare och Creative Director.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Hall har en tight passform med långa, vida ben, Farrah är något utsvängda med ankellånga ben och fransad kant, medan Susan har en uppdaterad, mer sensuell ”mom-jeanssilhuett” med normal längd och smala ben. Alla stilar är höga i midjan.

Till skillnad från stretchjeans förlorar inte bomullsdenim sin passform, däremot kan du behöva kämpa lite till en början.

– När jag växte upp avundades jag min äldre syster och hennes vänner som fick ha på sig supertighta jeans, utan stretch, så tighta att de behövde ligga ner när de knäppte dem. Med tiden formade sig jeansen efter kvinnan och de två blev ett. De bästa sakerna i livet sker inte på direkten, de kräver snarare att du kämpar lite, säger Rodebjer.

Annons

Rodebjers nya jeanskollektion lanseras 10 augusti på rodebjer.com, i varumärkets två Stockholmbutiker och hos utvalda återförsäljare.

Annons
Annons

Foto Rodebjer

Annons