Robyn gör kollektion med Björn Borg

Robyn gör kollektion för Björn Borg

Det svenska sportmodevarumärket Björn Borg gör nu ett samarbete med den internationella popstjärnan Robyn. I februari 2019 lanseras en exklusiv kapselkollektion.
03 december, 2018

Till våren 2019 kommer Björn Borg samarbeta med den svenska popstjärnan och modeikonen Robyn. Samarbetet, som går under namnet “RBN”, består av en exklusiv kapselkollektion. Kollektionen är utvecklad av Robyn tillsammans med sin vän och stylist Naomi Itkes och Björn Borgs designteam.

Robyn och Naomis gemensamma perspektiv från att båda vuxit upp i Sverige har lagt grunden för kollektionen. Resultatet är en modern och könsneutral kollektion; en blandning av sportkläder, streetwear och fashionabla arbetskläder. Inspirationen kommer från några av Robyns favoritplagg genom historien samt plagg från Björn Borgs designarkiv.

Den grafiska designen och logotypen spelar en central roll i kollektionen och är skapad av designern och samarbetspartnern Anders Haal.

Robyn samarbetar med Björn Borg

2019 släpps Robyns kollektion i samarbete med Björn Borg.

– RBN återspeglar min kärlek till streetwear och hur det tar sig uttryck i ungdomskulturen. Jag tyckte att det skulle vara coolt att skapa plagg som jag kan bära både när jag är ute och springer och på klubben, säger Robyn.

– Vi är otroligt stolta över det här samarbetet och denna kollektionen. Robyn är vår perfekta partner – en svensk ikon med sin egen röst och stil. Långt innan vi började samarbeta har vi varit inspirerade av Robyn, hennes stil och hennes sätt att alltid gå sin egen väg och våga utmana normer, säger Mija Nideborn, Design Director på Björn Borg.

RBN-kollektionen lanseras i februari 2019.

Läs mer:

Här är 18 av Robyns mest minnesvärda looks

Robyn åker på turné – här är datumen och städerna

Robyn om nya skivan Honey: ”Jag har blivit vuxen”