Riccardo Tisci blir ny chefdesigner på Burberry

Moderyktet på stan har varit att Phoebe Philo, Célines tidigare designer, skulle ta över som chefsdesigner för Burberry – men modebranschen överraskar. Wwd och Business of Fashion rapporterar istället att det är Riccardo Tisci som blir ny kreativ chef på Burberry.
01 mars, 2018

Det brittiska modehuset har de senaste 17 åren designats av Christopher Bailey som aviserade sin avgång i oktober förra året och avslutade med en medialt superuppmärksammad visning under London Fashion Week. Efterträdaren Riccardo Tisci tillträder på sin nya post redan den 12 mars.

Cia Jansson tycker att det är en superspännande fusion och ett intressant val med en italiensk designer på ett så förankrat, brittiskt varumärke.

– Riccardo är en personlig favorit och jag ser fram emot att se hans kollektion i höst. Han bemästrar konsten att blanda couture och street, en känsla som han så klart kommer att ta med sig till Burberry.

Tisci kommer närmast från det franska modehuset Givenchy, där han arbetat i tolv år (slutade i februari 2017). Han är känd för sin mörka, romantiska stil och mixen av couture och street. I sin nya roll kommer han ansvara för alla Burberrys kollektioner och ha bas i London.

Debutkollektionen visas under London Fashion Week i september 2018.

Foto IBL