Raf Simons lämnar Dior

23 okt, 2015 
AvLisa Arnell
Annons

Raf Simons lämnar sin roll som artistic director och designer på Dior. Det meddelades i ett utskick i natt och han kliver av med omedelbar verkan. 

Enligt Dior har Simons beslutat att avgå av personliga skäl.

– Det är efter noggrant och långt övervägande som jag har bestämt mig för att lämna min post som creative director för Diors damkollektioner, säger Simons i pressmeddelandet. Det är ett beslut helt baserat på min önskan att fokusera på andra intressen i mitt liv, däribland mitt eget märke och den passion jag har som driver mig utanför arbetet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Ett av de intressena kan vi ju anta är Raf Simons eget, självbetitlade märke som väntas fortsätta att visa sina kollektioner under Paris modevecka.

Raf Simons tillträdde på Dior 2012 efter att ha varit sju år på Jil Sander och efterträdde då John Galliano som avgick under skandalartade former.

Raf Simons vår– och sommarkollektion för 2016 (som visades i det blomtäckta tältet i Paris förra månaden) var hans sista för det franska lyxmodehuset. Vem som efterträder Simons är inte klart men sökandet ska enligt flera internationella medier ha påbörjats.

Annons

MER LÄSNING: 

Annons