Artikeln innehåller reklamlänkar

Vinterns snyggaste pufferjackor – varma köp i korta och långa modeller

pufferjacka dam

Trotsa vinterkylan med en varm pufferjacka!

Foto: TT, spotlight
Vintersäsongen är igång och därmed gör pufferjackan entré i garderoben igen. ELLE har samlat årets favoriter från butikerna – spana in dem här!
14 oktober, 2022

Vintern är på ingång och det innebär att det är dags att börja uppdatera vintergarderoben med snygga och framför allt varma plagg. Pufferjackan är ett precis ett sådant plagg som både värmer och som är snygg att bära när kylan biter sig fast. Pufferjackan är lika värmande som en vinterjacka, och perfekt att komplettera med ett par snygga vinterskor.

färgglad jacka i pösig modell street style stockholm
Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Stylingtips! Klä pufferjackan tillsammans med ett par grova boots för att slå två trender i ett.

Pufferjackor i långa och korta modeller för dam 2022

Fluffiga, värmande och inte minst snygga! ELLE listar pufferjackor i den klassiskt korta modellen, och även i lång design som hjälper dig att hålla värmen från topp till tå. Vilken variant vill du bära i år?

Psst! En kort quiltad jacka eller en lång bomberjacka hjälper dig också att hålla värmen i vinter.

Vit pufferjacka H&M

Om du vill smälta in i det kalla vinterlandskapet är denna vita pufferjacka ett perfekt val. Den har en hög krage, är fodrad med dun och har långa ärmar. Beställ den här (länk till butik).

Om du vill smälta in i det kalla vinterlandskapet är denna vita pufferjacka ett perfekt val. Den har en hög krage, är fodrad med dun och har långa ärmar.

vit dunjacka från H&Ms premium kollektion med ståkrage

Klicka på bilden för att komma till pufferjackan.

Lång pufferjacka & Other Stories

En lång pufferjacka är extra passande att bära när vindarna blåser kalla. Den här långa beige jackan i puffer modell är fodrad med dun och har två stora fleecefodrade jackor framtill. Dessutom har den en justerbar dragsko i midjan. Beställ den här (länk till & Other Stories).

En lång pufferjacka är extra passande att bära när vindarna blåser kalla. Den här långa beige jackan i puffer modell är fodrad med dun och har två stora fleecefodrade jackor framtill. Dessutom har den en justerbar dragsko i midjan.

Gå till produkt stories.com
lång beige dunjacka med två stora fickor och justerbar dragsko i midjan från & Other Stories

Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Gå till produkt stories.com

Svart pufferjacka filippa k

En svart jacka är enkel att styla och därmed ett säkert kort när du inte vet vad du ska ha på dig. Den här pufferjackan har en glansig yta, ståkrage och något croppad längd. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

En svart jacka är enkel att styla och därmed ett säkert kort när du inte vet vad du ska ha på dig. Den här pufferjackan har en glansig yta, ståkrage och något croppad längd.

svart jacka tillverkad i glansigt material med ståkrage från Filippa K

Klicka på bilden för att komma till jackan från Filippa K.

Brun pufferjacka Monki

Brunt är en färg som börjat synas allt mer i butikerna och hos modehusen. Den här puffferjackan från Monki i mörkbrun nyans har en oversized passform, luva och två fickor på framsidan. Köp den här (länk till butik).

Brunt är en färg som börjat synas allt mer i butikerna och hos modehusen. Den här pufferjackan från Monki i mörkbrun nyans har en oversized passform, luva och två fickor på framsidan.

mörkbrun vadderad jacka med hög krage och huva från Monki

Klicka på bilden för att läsa mer och komma till jackan.

Quiltad pufferjacka & Other Stories

En svart jacka i puffer modell med quiltat mönster utformad i oversized modell. Har en hög krage och två stycken dolda fickor på framsidan. Jackan finns även i trendfärgen brunt. Läs mer och köp den här (länk till & Other Stories).

En svart jacka i puffer modell med quiltat mönster utformad i oversized modell. Har en hög krage och två stycken dolda fickor på framsidan. Jackan finns även i trendfärgen brunt.

Gå till produkt Stories.com
svart quiltad jacka fodrad med återvunnen polyester från & Other Stories

Klicka på bilden för att komma till pufferjackan från & Other Stories.

Gå till produkt Stories.com

Kort pufferjacka Na-kd

En pufferjacka i kort modell är en återkommande favorit som aldrig går ur tiden. Denna jacka från Na-kd är tillverkad i ett återvunnet och vattenavisande material. Den har en hög krage och finns i flera snygga färger, som denna svarta. Klicka här för att komma till den (länk till Na-kd).

En pufferjacka i kort modell är en återkommande favorit som aldrig går ur tiden. Denna jacka från Na-kd är tillverkad i ett återvunnet och vattenavisande material. Den har en hög krage och finns i flera snygga färger, som denna svarta.

kort vadderad jacka tillverkad i återvunnet material i svart från Na-kd

Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Glansig pufferjacka Uniqlo

Den glansiga pufferjackan är ett tidlöst val! Klä dig därför extra stilsäkert med denna pufferjacka i mörkblå nyans från Uniqlo. Den är tillverkad i ett vattenavisande material vilket gör att den går att bära även när snöregnet drar fram. Finns i fler färger, beställ din favorit här (länk till butik).

Den glansiga pufferjackan är ett tidlöst val! Klä dig därför extra stilsäkert med denna pufferjacka i mörkblå nyans från Uniqlo. Den är tillverkad i ett vattenavisande material vilket gör att den går att bära även när snöregnet drar fram.

mörkblå dunjacka i puffermodell med glansig yta från Uniqlo

Klicka på bilden för att komma direkt till pufferjackan.

Pufferjacka med huva Selected Femme

Vad är extra passande att bära under iskalla vinterdagar? En pufferjacka utrustad med en huva såklart! Den här jackan är fodrad med återvunnen polyester och har en dragsko i midjan. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

Vad är extra passande att bära under iskalla vinterdagar? En pufferjacka utrustad med en huva såklart! Den här jackan är fodrad med återvunnen polyester och har en dragsko i midjan.

svart vadderad jacka med huva och skärp i midjan från

Klicka på på bilden för att och komma till jackan från Selected Femme.

Grön pufferjacka Ganni

En grön pufferjacka piggar upp i vintermörkret! Denna midijacka från Ganni har en avtagbar huva, överdimensionerad passform och tre fickor framtill. Beställ den här (länk till Åhléns).

En grön pufferjacka piggar upp i vintermörkret! Denna midijacka från Ganni har en avtagbar huva, överdimensionerad passform och tre fickor framtill.

grön midijacka med avtagbar huva tillverkad i återvunnen polyetser från Ganni

Klicka på bilden för komma till den gröna pufferjackan från Ganni.

Stor pufferjacka Arket

En stor fluffig pufferjacka i oversized modell hjälper dig att hålla värmen både i höst och vinter, men också svala vårkvällar. Den här puffern från Arket är fodrad med återvunnet dun, har en hög krage och en något oversized passform. Läs mer och köp den här (länk till Arket).

En stor fluffig pufferjacka i oversized modell hjälper dig att hålla värmen både i höst och vinter, men också svala vårkvällar. Den här puffern från Arket är fodrad med återvunnet dun, har en hög krage och en något oversized passform.

svart oversized midijacka fodrad med återvunnet dun från Arket

Klicka på bilden för komma till pufferjackan från Arket.

Är en pufferjacka varm?

Om du väljer rätt sort, absolut! Här listar vi de bästa knepen för att hitta en pufferjacka som trotsar kylan.

  • Satsa på en pufferjacka som är fodrad, antingen med dun eller med dunliknande material.
  • En blöt jacka innebär ofta en kall jacka – satsa därför på en pufferjacka med vattenavisande skal som skyddar mot snö och regn.
  • En pufferjacka med hög krage skyddar halsen mot kyla, vilket är perfekt om du glömt halsduken hemma.
24H med Emma & Frida i Köpenhamn
1:02

Efter reklamen: 24H med Emma & Frida i Köpenhamn

(1:02)

Slå på ljud