Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Prinsessornas klänningar på Nobel 2019

10 dec, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Prinsessorna gjorde ingen besviken när det gällde valet av klänningar till Nobel 2019. Se klänningarna och läs om designen här.
Annons

Som vanligt under Nobelfestligheterna var det framför allt prinsessorna Victoria, Madeleine och Sofia och deras klänningar som var i blickfånget.

Och klänningarna i år gjorde ingen besviken. Vi fick se vackra kreationer från både svenska och utländska designers.

Kronprinsessan Victorias nobelklänning 2019

Victoria går inte ifrån sin vana att välja svensk design på Nobelfesten. I år bar kronprinsessan Victoria en dramatisk svart och vit klänning designad av den svenska designern Selam Fessahaye. Klänningen är assymetrisk och har en stor puffärm på höger axel. Kjolen hade massor av volym i svart och vitt och tyget hade ett jaquardmönster och mönster av rosor i silvertråd.

Även på årets Polarprisgala valde Victoria en klänning av Selam Fessahaye – då en rosa tylldröm som fick mycket uppmärksamhet. Selam Fessahaye är ett av de hetaste namnen in om svensk design just nu och som blev utnämnd till Årets blickfång på Elle-galan 2019.

Kronprinsessan Victoria på Nobel 2019.

Prinsessan Madeleines nobelklänning 2019

Både prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine valde axelbandslösa klänningar. Prinsessan Madeleine som vi brukar se i milda färger valde i år en starkt magentafärgad klänning designad av den latinamerikanska designern Angel Sanchez.

Annons

Klänningen var stilren och sydd i sidengazar. Även om klänningen ser helt axelbandslös ut så avslöjar en rad av magentafärgade knappar i ryggen att den har en överdel av tunt hudfärgat tyg.

Prinsessan Madeleine på Nobel 2019.

Prinsessan Sofias nobelklänning 2019

Precis som prinsessan Madeleine hade prinsessan Sofia valt en stark färg till Nobelfesten i år, i det här fallet en vackert blå klänning signerad den svenska designern Emelie Janrell. Klänningen var tillverkad i italiensk sidencrèpe och hade ett korsetterat liv. Klänningen var axelbandslös men hade stora ärmar som började nedanför axlarna.

Designern Emelie Jarnell utnämndes till årets nykomling på Elle-galan 2018.

Se alla prinsessornas klänningar

Prinsessan Sofia på Nobel 2019.
Prinsessornas klänningar på Nobel 2019Brand logo
Prinsessornas klänningar på Nobel 2019

Foto: TT

Läs mer:

Annons