Prinsessan Sofias sommarstil – 12 looks och kläder att inspireras av

Prinsessan Sofias sommarstil

Prinsessan Sofia har inte bara hittat sin kungliga roll utan även en säker stil. Här är 12 sommarlooks som prinsessan burit och som vi blir SÅ inspirerade av.
05 juli, 2021
Kungliga sommarfrisyrer att inspireras av
0:32

Efter reklamen: Kungliga sommarfrisyrer att inspireras av

(0:32)

Slå på ljud

Vackra klänningar, stilsäkra detaljer och unika klädval – ja, prinsessan Sofia har verkligen hittat sin stil. I den kungliga sfären ska man inte bara spela sina kort rätt, utan även klä sig efter varje tillfälle. Under de varma sommarmånaderna klär kungligheterna gärna upp i vackra, somriga, svala och moderätta plagg. Här är 12 gånger som prinsessan Sofia klätt sig kungligt sommarsnyggt.

1. Blandade materialval

Bekvämt och stilrent besökte prinsessan Sofia Sophiahemmet. Klädd i en ljusrosa stickad tröja, ett par vita vida kostymbyxor och en nätt beige handväska.

2. läckra Pärldetaljer

I en grönmönstrad klänning med snör- och pärldetaljer valde prinsessan Sofia att elegant närvara vid Sophiasystrarnas examinering i Stadshuset. Somrigt och fint fick håret förbli utsläppt och glänste i kapp med sommarsolen.

3. avslappnat i Spetsblus

Spetsblus, marinblåa kostymbyxor, korallfärgade naglar och en chic handväska i vitt. Prinsessan Sofia är en drottning på att klä sig somrigt och avslappnat vid officiella sammanträden.

4. Friluftsklädd i naturen

Prinsessan älskar att vistas i skog och natur. Uppväxten i Älvdalen gör sig gärna påmind så fort Sofia sätter sin fot i det fria. Och visst märkts det att hon är en van friluftsare! Sofia klär sig alltid efter väder, men med stil. Här följde hon med kronprinsessan Victoria under hennes Sverigevandring när det var dags att vandra igenom prinsessans hemtrakter i de dalsländska skogarna.

5. prinsessan älskar Blommigt

Somrigare kan det inte bli! När prinsessan Sofia gjorde entré till Polar Muzic Prize 2019 bar hon en blommönstrad klänning signerad Dolce & Gabbana. I håret valde hon att addera ytterligare blomster i ett vackert diadem – somrigare kan det inte bli!

6. tar plats i Färgstarka kläder

Den ceriserosa färgstarka klänningen matchades snyggt upp med neutrala accessoarer. Ljusbeigea pumps, matchande clutch och diskreta silverfärgade örhängen. Håret var snyggt uppsatt där några hårslingor fick ta plats för en slarvig och somrig touch.

7. somriga Favoritklänningen

Den blommönstrade klänningen från & Other stories har prinsessan valt att bära vid flera olika tillfällen. Den är helt klart en sommarfavorit! Här valde Sofia att piffa till outfiten med en stilren håruppsättning och en väska som fick ta plats.

8. Kungliga favoritdesignern

Vid kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland valde Sofia att bära en flerfärgad och mönstrad klänning. Den somriga omlottklänningen kommer från det kungliga favoritmärket By Malina. I örsnibbarna valde prinsessan att bära ett par stora guldpläterade örhängen från franska Gas Bijoux.

9. redo för Sommarfest

Dagen innan bröllopet mellan prinsessan Sofia och prins Carl Philip bjöd paret in till en storslagen middag. Festligheterna hölls i ett bergrum på Skeppsholmen och kvällen till ära var prinsessan klädd i en isblå och glittrande klänning designad av Zuhair Murad.

10. Symboliska kärleksskor

När prinsessan Madeleines dotter, prinsessan Adrienne döptes i slottskyrkan 2018 valde prinsessan Sofia att bära en rosenmönstrad klänning. Håret var lockat och vackert uppsatt i en låg knut som pryddes av en hårnål med en vacker tygblomma. Till den mönstrade klänningen bar hon ett par eleganta örhängen från Strömdahls juveler. Dessutom valde prinsessan att bära samma skor som hon bar på sitt bröllop, med hjärtformade sulor.

11. Rosa toner

Prinsessan Sofia är ett proffs på att plocka upp färger i så väl kläder som accessoarer. Här med en skir rosa klänning, matchande naglar och läppglans. De silverfärgade örhängena matchar väl med halsband och väska.

12. Livligt Mönstrat

Sommaren 2020 valde prinsessan Sofia att bära en blå och vit-mönstrad sommarklänning från Andiata. Runt handleden bar hon Project Playground armbandet som hon allt som oftast väljer att bära. Håret valde hon att ha utsläppt i somriga strandlockar, vilket passade perfekt ihop med den vackra klänningen.

Foto: TT