Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Prinsessan Sofia på Nobel i klänning från Emelie Janrell

10 dec, 2019 
Prinsessan Sofia lyser på årets Nobelfest iklädd en blå sidenklänning designad av Emelie Janrell. Klänningen är gjord i italiensk sidencrepé och matchar turkoserna i tiaran perfekt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Äntligen är årets glittrande nobelkväll igång. Som som vanligt bär de många gästerna spektakulära kläder valda och designade med mycket eftertanke. Ikväll syns prinsessan Sofia i en blå, axelbandslös klänning, signerad den svenska designern Emelie Janrell.

ELLEs chefredaktör Cia Jansson gästade SVT:s nobelsändning för att kommentera kvällens klänningar och beskriver prinsessan Sofias val som vågat.

– Emelie är en ung talang som precis som Selam Fessahaye (som designat kronprinsessan Victorias klänning), jobbar med artister, säger Cia Jansson.

Figurnära i italiensk sidencrépe

Den blå klänningen är figurnära och tillverkad i italiensk sidencrepé. Den detaljorienterade lägger snabbt märke till att turkoserna i prinsessan Sofias tiara matchar klänningen perfekt.

– Silhuetten är feminin, lite rockigare och i det här fallet tar den här fantastiska turkosa skapelsen upp turkoserna i hennes diadem.

Klänningen är stilren, har ett korsetterat liv och balanseras upp med en lätt hjärtformad ringning. Den mest spektakulära detaljen är de stora ärmarna. Stylisten Lotta Carlsen har jobbat ihop med Emelie och Sofia för att skapa hela looken.

Prinsessan Sofia på Nobel 2019
Prinsessan Sofia i sin blå klänning. Foto: TT

Prisades på ELLE-galan 2018

Designern Emelie Janrell utnämndes till årets nykomling på ELLE-galan 2018 och är känd för sina powerkreationer och hantverksskicklighet. Hon är självlärd och är baserad i Stockholm, där hon har en egen ateljé sedan 2015.

Till de som burit Emelis verk hör bland andra Seinabo Sei, Jessika Gedin och Frida Hyvönen.

LÄS MER:

ELLEs Cia Jansson i SVT:s nobelsändning 2019

Nobelklänningarna från 1999 som är lika trendiga då som nu

Annons