Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Prinsessan Madeleine på Nobel i klänning från Angel Sanchez

10 dec, 2019 
Prinsessan Madeleine på nobel 2019
Prinsessan Madeleine bär en klänning i magisk magenta på Nobelfesten. Ryggen överraskar med knappar ovanpå skirt tyg. Designern bakom plagget är Angel Sanchez.
Annons

Precis som prinsessan Sofia valde prinsessan Madeleine att bära en axelbandslös klänning till årets Nobelfest. Strax efter halv fem fick vi den första skymten av klänningen, en stilren skapelse i magenta.

ELLEs chefredaktör Cia Jansson gästade nobelsändningen på SVT för att diskutera gästerna- och kungligheternas kläder.

– Prinsessan Madeleine har en otroligt minimalistiskt och vacker magentafärgad skapelse. Klänningen har en volang som är sydd från sidsömmarna och draperas bakåt, säger hon.

Madeleine på nobel 2019

Bakom klänningen ligger den latinamerikanka designern Angel Sanchez, baserad i USA. Han är framför allt känd för sina tidlösa feminina plagg, inspireras ofta av arkitektur och tycker om att inkorporera dramatiska detaljer i sina plagg.

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2019
Wow, vilken design. Foto: TT

Knappar längs ryggen

Madeleines klänning är gjord i sidengazar. Tittar man på klänningen ser den ut att vara axelbandslös. Men faktum är att den ovanför ringningen har ett tunnare hudfärgat tyg som skapar den effekten. På ryggen syns nämligen knappar i magenta, som löper från midjan upp till nacken.

Som vanligt är prinsessan utsmyckad med både tiara och band. Denna gång med ett akvamarindiadem som hon matchar med långa diamantörhängen och det blå bandet från Serafimerorden. Precis som prinsessan Sofia och drottning Silvia bär hon dessutom ett inramat porträtt av kungen, inramat i briljanter, på klänningen.

LÄS MER:

Annons