Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderNew York Fashion WeekVårmode 2024Streetstyle

Prinsessan Dianas 80-talsklänning såld till miljonbelopp

13 dec, 2019 
80-talsklänningen buren av en av tidernas största stilikon – prinsessan Diana blev i veckan såld. Här är allt vi vet om den sammetsblå-aftonklänningen.
Annons

Den berömda midnattsblå sammetsklänningen som prydde prinsessan Diana när hon dansade med skådespelaren John Travolta har nu sålt för miljonbelopp (£ 264,000). Prinsessan bar klänningen, tillverkad av couturier designern Victor Edelstein, vid ett evenemang i vita huset i November 1985. Chefredaktör Anna Wintour sägs även ha varit en klient hos Victor Edelstein som i slutet av 1980-talet designade aftonklänningar till ett pris mellan 24.000- 25.000 kr.

Prinsessan Diana och Travolta i vita huset 1985

Fotografier av prinsessan av Wales och hollywoodstjärnan som glider runt i rummet till musiken från Travolta-filmen ”Saturday Night Fever” sågs runt om i världen och Travolta beskrev senare enligt CNN upplevelsen ”som en saga”.

Annons

Köparen av prinsessan Dianas 80-tals klänning

Historic Royal Palaces (HRP), en oberoende välgörenhetsorganisation som ser efter palats i Storbritannien, betalde ett högt belopp för klänningen tidigare i veckan efter att klänningen först inte sålts på auktion. Det är dock inte första gången den blå sammetsklänningen från 1985 säljs, förra gången klänningen såldes på auktion var det även då till rekordpris för en klänningen buren av prinsessan av Wales.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna ikoniska aftonklänning till Royal Ceremonial Dress Collection –  över tjugo år sedan den först lämnade Kensington Palace,”  berättar Eleri Lynn, kurator på Historic Royal Palaces, enligt CNN.

foto: TT

LÄS MER: 

Annons