Hypade Pangaia gör specialkollektion med Murakami – inför World Bee Day 2020

Pangaia x Takashi Murakami

Hållbara modeföretaget Pangaia samarbetar med japanska konstnären Takashi Murakami och nystartade svenska företaget Milkywire – om en kollektion som ska bevara jordens utrotningshotade biarter!
19 maj, 2020

 

Samarbetet mellan det hypade hållbara modemärket Pangaia, konstnären Takashi Murakami och den nystartade svenska digitala plattformen Milkywire – är ett första steg under initiativet Be The Change Fund (av Pangaia och Milkywire) för att skydda och bevara jordens utrotningshotade biarter.

– Milkywire och Pangaia delar vision om att bidra till en bättre värld. Vi på Milkywire är oerhört glada över att ha ingått ett långsiktigt samarbete med Pangaia, och att nu en av världens främsta konstnärer tolkar bin till deras första kollektion till förmån för vår gemensamma, nystartade bi-fond, berättar Nina Siemiatkowski, grundare av Milkywire​.

Nina Siemiatkowski, grundare av Milkywire​.

Nina Siemiatkowski, grundare av Milkywire​. Foto: Elisabeth Toll.

Takashi Murakami tolkar blommor och bin

Kapselkollektionen består av t-shirts och hoodies med specialdesignade konstverk av blommor och bin tillverkade av 100% GOTS-certifierad organisk bomull, fri från kemikalier. På baksidan av tröjorna finns uttalande om hur bin stödjer ekosystemet. Kollektionen lanseras i samband med World Bee Day den 20 maj.

Se specialkollektionen Pangaia x Takashi Murakami här:

Foto: TM/KK

LÄS MER: 

ELLE guidar: 19 hållbara svenska modemärken

Re-design och hållbart mode hetare än någonsin

ELLE <3 Svenskt mode – nu hyllar vi våra svenska modeskapare

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: