Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

En avslappnand men uppklädd kontorstil är höstens hetaste look

18 aug, 2023 
AvSade Borquez
AvJosefine Kanth
Så lyckas du med nya kontorslooken – ELLEs stylingredaktör guidar
Hösten 2023 finns inget hetare än att bära en riktigt snygg kontorslook – oavsett om du jobbar eller är ledig. Och ELLE har givetvis listat plaggen som håller dig avslappnad men samtidigt uppklädd och trendig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstens viktigaste modetrender 2023Brand logo
Höstens viktigaste modetrender 2023

Kontorsstilen fullständigt dominerar i höst men blickar vi till vad modehus som Miu Miu och Saint Laurent har att säga så är den inte riktigt lika uppklädd och proper som vi sett tidigare. Allt mer moderna modevindar sveper förbi och är du sugen på att testa något nytt i höst finns ingen bättre tid än nu. Tänk kontorslooken 2.0 med rufsigt hår à la bed head, luvtröjan under den skräddade kavajen, skarpa ytterplagg tillsammans med damväskan och nycklarna nonchalant i handen. Och kanske det viktigaste av allt för att fullända looken – skippa nederdelen. Får Miu Miu bestämma skippar vi den helt och väljer trosan i stället!

Annons
Miu Miu, AW23
Miu Miu AW23.
Saint Laurent, AW23
Saint Laurent AW23.
Annons

Den NYA KONTORSLOOKEN

Sugen på en mer avslappnad och modern kontorslook i höst? Inspireras av Miu Miu och Saint Laurent som båda visar en varsin variant av den mer moderna kontorslooken. Låt luvtröjan vara nyckelplagget som sticker upp från kavajen för en avslappnad och cool Miu Miu-inspirerad outfit. Eller satsa på en mer sofistikerad variant à la Saint Laurent med plagg som kavajen med skarpa axlar, minikjolen och tunna strumpbyxor. Ta ett span nedan för inspiration på plagg som fixar kontorslooken 2.0.

1. Grå kashmirTröja, Soft Goat

Bygg upp din kontorslook med en stickad tröja som bas. Allt från finstickade tröjor till kashmir fixar känslan! Denna rundhalsade kashmirtröja kommer från Soft Goats nylanserade höstkollektion och finns i fler färger HÄR.

2. Minikjol, House of Dagmar

Att skippa nederdelen på kontoret kan låta härligt, men en aning svårare i praktiken. Låt istället en minikjol vara plagget som låter dig vara klädd men samtidigt håller känslan av Miu Miu-looken vid liv. Denna minikjol kommer från House of Dagmar och finns HÄR. (reklamlänk)

Annons
Mörkgrå kjol, House of Dagmar
Klicka på bilden för att komma direkt till minikjolen.

3. Strumpbyxor, swedish stockings

Fullända looken med ett par tunna strumpbyxor på benen. Som dessa från Swedish Stockings som bland annat finns med glittrigt inslag HÄR. (reklamlänk)

Svarta glittriga strumpbyxor, Swedish Stockings
Klicka på bilden för att komma direkt till de glittriga strumpbyxorna.

4. SLINGBACKS, ARKET

Slingbacks var en stor i hit under vår-och sommarsäsongen och nu blir det perfekt att ta med sig in i säsongskiftet. Dessa med låg klack kommer från Arket och finns HÄR. (reklamlänk)

Annons
Svarta slingbacks, Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till klackskorna.

5. GRÅ rock, GANT

Det är snart högsäsong för skräddade rockar och denna höst finns inget hetare än en riktigt maskulin rock med markerade axlar. Ett fint exempel från höstens kollektioner är denna korta rock med dubbelknäppning från Gant som finns HÄR. (reklamlänk)

Grå rock, GANT
Klicka på bilden för att komma direkt till rocken.

6.Grå luvtröja, Acne studios

Gör som Miu Miu och byt ut den stickade tröjan mot en luvtröja! Denna i grått kommer från Acne Studios och finns HÄR.

Annons
Grå hoodie, Acne Studios
Klicka på bilden för att komma direkt till hoodien.

7.Bokstavsring, SOPHIE BILLIE BRAHE

Sätt din personliga prägel med accessoarer och smycken som sticker ut! ELLE-redaktionen drömmer bland annat om Sophie Bille Brahes bokstavsringar som nyligen utökats med fler bokstäver. Spana in kollektionen HÄR.

Bokstavsring i guld med diamanter, Sophie Billie Brahe
Klicka på bilden för att komma direkt till ringen.

8. KLOCKA, OMEGA

Ingen kontorslook utan ett ur på handleden! Klockan Constellation från Omega är ett tidlöst val med klassiska drag. Klockan finns HÄR.

Annons
Silverklocka från constellation kollektion av Omega
Klicka på bilden för att komma direkt till klockan.

9. Glasögon, CHIIMI

Skydda ögonen från blåljuset med ett par glasögon som både skyddar och vässar din jobblook. Dessa glasögon med rund båge kommer från Chimi och finns att spana in HÄR

Rödbruna glasögon i tortoise mönster, Chimi
Klicka på bilden för att komma direkt till glasögonen.

10. Rödbrun väsk, NEOUS

Pricken över i:e blir en behändig med stilfull väska som rymmer alla nödvändigheter. Som denna från Neous (som dessutom matchar glasögonen ovan) som finns HÄR.

Annons
Vinröd väska med gulddetalj, Neous
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

11. Parfym, Byredo

Och givetvis en höstdoft som toppar din vardag! En mustig höstfavorit på ELLE-redaktionen är doften Sellier från Byredo som har en rökig och slät essens (tänk doften av läder). Finns att spana in HÄR. (reklamlänk)

Sellier, parfymextrakt, Byredo
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymextrakten.

12. Anteckningsblock, SMYTHSON

För dig som älskar detaljer och snygga tillbehör – missa inte att blicka till Smythson för slitstarka (och lyxiga) anteckningsböcker med motiverade citat. Finns i olika utföranden HÄR.

Annons
Svart anteckningsblock, Smythson
Klicka på bilden för att komma direkt till anteckningsblocket.

13. Nyckelring, Loewe

Loewe visar en söt och dekorativ nyckelring som garanterat livar upp nyckelknippan. Finns att spana in HÄR.

Nyckelring i guld, Loewe
Klicka på bilden för att komma direkt till nyckelringen.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons