& Other stories släpper smyckeskollektion med Mia Larsson

Mia Larsson designar smyckeskollektion för & Other stories.

Den 21 maj släpper & Other stories en magisk smyckeskollektion med designern Mia Larsson. Inspirationen kommer från havet och allt är handgjort i Stockholm, av återvunna material. Se hela kollektionen här!
15 maj, 2019

Den Stockholmsbaserade juveleraren och smyckesdesignern Mia Larsson vänder sig till naturen för både inspiration och material i den senaste samarbeteskollektion som hon och & Other stories gör i vår.

Återvunnet och unikt

Mia – som jobbar mycket med återvunna material i sin övriga produktion – hämtade ostronskalen på en fiskrestaurang i Stockholm. Sedan gick hon hem till sin ateljé, tvättade skalen och gjöt samman dem med det återvunna silvret. Resultatet: Helt unika smycken.

Från hårklammor till skulpterat halsband

Kollektionen består av sju smyckesmodeller: Stora ringar, vackra örhängen, en maffig hårklämma och ett skulpterat halsband.  Alla smycken är handgjorda och den unika kollektionen med ostronskal och återvunnet silver skapades i Mias ateljé i Stockholm. Prisspannet ligger mellan 590 kronor, för ett örhänge, och upp till 1 490 kronor, för ett stort statement-halsband i silver.

– Jag tycker kollektion är som det är med exklusiva smycken överlag, varje ostronskal känns speciellt att bära. Precis som pärlor är varje ostronskal unikt, säger Mia Larsson om kollektionen.

Då släpps kollektionen på & Other stories

Smyckeskollektion på & Other stories av Mia Larsson lanseras den 21 maj 2019 i utvalda butiker och online.

Mia Larsson

Inspirerad av fest och natur

Smyckena som Mia gör är den perfekta hybriden mellan natur och konst. Dessutom är de bärbara och varje smycke är unikt. På kampanjbilderna ser man kopplingen mellan källan – den härliga kvällen på krogen med kompisgänget och en skaldjursplatå – till de färdiga smyckena.

Se hela kollektionen & Other stories x Mia Larsson här

Kollektionen består av sju helt unika smycken i återvunnet silver och ostronskal. Favoriterna är  skulpturala örhängena och halsbandet!

 

& Other stories släpper en hyllningskollektion till smyckena

Som ett komplement till Mias smycken har & Other Stories designateljé i Stockholm skapat en kollektion inspirerad av havet.

Färgerna rimmar så fint med Mias smycken, vi ser toner av pärlemo, vitt och blått. Det är vackra off white-plagg med broderier, svepande sommarklänningar och batiktvättade jeans. Samtliga plagg är tillverkade i hållbara material som tencel, ekologisk bomull och återvunnen polyester. Plaggen släpps i samband med smyckena den 21 maj i utvalda butiker och på hemsidan. Vi har valt våra favoriter!

Läs mer:

Så stylar du sommarens trendigaste accessoar: Halsbandet

Satsa på trendiga snäckor – ELLE listar 17 fina snäcksmycken just nu

Så stylar du de supertrendiga pärlsmyckena