& Other Stories i samarbete med Kim Gordon

21 aug, 2017 
AvLisa Segerson
Konstnär, författare, musiker och en av grundarna till Sonic Youth, & Other Stories introducerar ett nytt co-lab av coola Kim Gordon. Tillsammans har de skapat en kollektion med unika motiv.
Annons

Under hösten 2017 presenterar & Other Stories ett colab tillsammans med Kim Gordon. Konstnären har alltid inspirerat & Other Stories och i den gemensamma kollektionen ger hon ett nytt uttryck till alla garderobsklassiker med hjälp av tryck och mönster.

”Jag valde att jobba med pronomen för jag gillar den känsla och dramatik som ett ord kan skapa. De kan ge en särskild mystik och atmosfär. Att jobba med t-shirts och hoodies vad nästan som att jobba med blanka dukar. Trycken ger plaggen en handgjord känsla och de abstrakta motiven ser nästan batikfärgade ut. Jag gillar kontraster och när något förväntat kan tolkas på ett överraskande sätt. Vi lever i värld där kvinnor har nya möjligheter att experimentera med kontraster och tolkningar genom sin look, säger Kim Gordon.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Co-labet är baserat på mönster från & Other Stories designarkiv, utvalda tillsammans med Kim Gordon. Kollektionen går i vitt och svart tillsammans med en speciell rosa nyans. Samlingen inkluderar nio basplagg av ekologisk bomull, fem silkesscarves och två halsband av mässing med orden ”her” och ”morning mirror.

Annons

”Kim Gordons orubbliga kreativitet, konstnärliga integritet och entreprenörsanda är en fantastisk källa till inspiration för generationer av kvinnor. Vi beundrar hur hon ständigt skapar sina egna regler snarare än att anpassa sig till andras förväntningar. I det här co-labet får vi presentera en del av hennes historia och konstnärskap till våra kunder”, säger Caroline Björkholm, Head of Creative Lab på & Other Stories.

Bilderna togs under en dag i Kim Gordons hem i Los Feliz-området i Los Angeles. Hennes hund Syd blev ett oväntat inslag i plåtningen och visar en av co-labets stora silkessjalar.

Annons

Kim Gordon & Other Stories co-lab kommer att finnas tillgänglig i utvalda butiker och online under hösten 2017.

ELLE har fått tillgång till två exklusiva kampanjfilmer. Se klippen nedan.

LÄS OCKSÅ:

 

 

Annons