Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Hetaste modetrenderna från Oscarsgalan 2022: Metallic, ljusrosa och den vita skjortan

28 mar, 2022 
Hetaste modetrenderna från Oscarsgalan 2022: Metallic, ljusrosa och den vita skjortan
Metallic, ljusrosa och den vita skjortan – så sammanfattar ELLEs moderedaktör Emma Blomberg Oscarsgalan 2022. Span in modetrenderna som stod ut lite extra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oscarsgalan 2022 har precis gått av stapeln. Under natten till måndag, svensk tid, stod den 94:e upplagan av den prestigefyllda filmgalan på schemat och Hollywoodstjärnorna samlades på Dolby Theatre i Los Angeles för att hylla de bästa prestationerna inom film under det gånga året.

Inledde kvällens tillställning gjorde ingen annan än Beyoncé, som framförde den nominerade låten ”Be Alive” från filmen King Richard. Lady Gaga delade ut pris tillsammans med Liza Minnelli, syskonen Billie Eilish och Finneas O’Connell kammade hem en Oscar och Will Smith slog till Chris Rock.

Oscarsgalan 2022: Trenderna på Röda mattan

Men låt oss backa bandet! Innan prisutdelningen riktades i vanlig ordning blickarna mot en kändistät röd matta. Och här såg vi några av kvällens trender ta fart, för att sedan dominera även på Vanity Fairs efterfest.

Metallic-looks med silverskimrande tyg, gnistrade paljetter och kristaller samt guldblåsor dominerade, tillsammans med ljusrosa toner – och den vita skjortan – ett oväntat val på en galatillställning som denna men som verkligen gick hem.

Annons

Spana in modetrenderna som stod ut lite extra nedan!

Metallic

Det rådde stjärnglans på röda mattan – i dubbel bemärkelse. Oscarsgalan 2022 dominerades av olika metallic-looks. Zendaya bar en lång kjol med släp täckt av silverpaljetter, Lupita Nyong'o kom i en guldklänning med paljetter och fransar från Prada och Serena Williams bar en glittrande miniklänning på efterfesten. Efter två års pandemi var det allt annat än stilrent och tråkigt som gällde under nattens gala!

Zendaya i Valentino Haute Couture.

Zendaya i Valentino Haute Couture.

Annons
Lupita Nyong'o i Prada.

Lupita Nyong'o i Prada.

Nicole Kidman Oscarsgalan 2022

Nicole Kidman i Armani Privé.

Serena Williams

Serena Williams på Vanity Fair 2022.

Annons
Sydney Sweeney på Oscarsgalans efterfest.

Sydney Sweeney på Oscarsgalans efterfest.

Chrissy Teigen

Alana Haim

Alana Haim

Annons

Den ljusrosa trenden

Zoë Kravitz överraskade i en ljusrosa klänning med rosettdetalj signerad Saint Laurent och var inte ensam med färgvalet. Lily James, Olivia Culpo och Mila Kunis var exempel på andra gäster som klädde sig i skira pasteller under kvällen.

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz i Saint Laurent.

Mila Kunis

Mila Kunis

Annons
Lily James

Lily James

Olivia Culpo

Olivia Culpo

Den vita skjortan

Ytterligare en spännande trenddetalj från Oscarsgalan 2022 var den något otippade vita skjortan. Herrgarderoben tycks ha gjort starkt intryck på flera av gästerna inför årets festligheter. Kristen Stewart körde kostym med svarta silkesshorts och vit skjorta, Uma Thurman bar den vita skjortan till en svart golvlång kjol och Wanda Sykes satsade på helvitt.

Annons
Kristen Stewart i Chanel.

Kristen Stewart i Chanel.

Zendaya på Oscarsgalan 2022

Zendaya bockar av två av kvällens trender. Vem är förvånad?

Uma Thurman

Uma Thurman

Annons
Wanda Sykes

Wanda Sykes

TV: Oscarsgalan 2022 – se fler bilder från röda mattan

Oscarsgalan 2022: Bilderna från röda mattanBrand logo
Oscarsgalan 2022: Bilderna från röda mattan

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons