Hetaste modetrenderna från Oscarsgalan 2022: Metallic, ljusrosa och den vita skjortan

Hetaste modetrenderna från Oscarsgalan 2022: Metallic, ljusrosa och den vita skjortan

Metallic, ljusrosa och den vita skjortan – så sammanfattar ELLEs moderedaktör Emma Blomberg Oscarsgalan 2022. Span in modetrenderna som stod ut lite extra!
28 mars, 2022

Oscarsgalan 2022 har precis gått av stapeln. Under natten till måndag, svensk tid, stod den 94:e upplagan av den prestigefyllda filmgalan på schemat och Hollywoodstjärnorna samlades på Dolby Theatre i Los Angeles för att hylla de bästa prestationerna inom film under det gånga året.

Inledde kvällens tillställning gjorde ingen annan än Beyoncé, som framförde den nominerade låten ”Be Alive” från filmen King Richard. Lady Gaga delade ut pris tillsammans med Liza Minnelli, syskonen Billie Eilish och Finneas O’Connell kammade hem en Oscar och Will Smith slog till Chris Rock.

Vanity Fair 2022 – se kändisarna på Oscarsgalans efterfest

Oscarsgalan 2022: Trenderna på Röda mattan

Men låt oss backa bandet! Innan prisutdelningen riktades i vanlig ordning blickarna mot en kändistät röd matta. Och här såg vi några av kvällens trender ta fart, för att sedan dominera även på Vanity Fairs efterfest.

Metallic-looks med silverskimrande tyg, gnistrade paljetter och kristaller samt guldblåsor dominerade, tillsammans med ljusrosa toner – och den vita skjortan – ett oväntat val på en galatillställning som denna men som verkligen gick hem.

Spana in modetrenderna som stod ut lite extra nedan!

Metallic

Det rådde stjärnglans på röda mattan – i dubbel bemärkelse. Oscarsgalan 2022 dominerades av olika metallic-looks. Zendaya bar en lång kjol med släp täckt av silverpaljetter, Lupita Nyong'o kom i en guldklänning med paljetter och fransar från Prada och Serena Williams bar en glittrande miniklänning på efterfesten. Efter två års pandemi var det allt annat än stilrent och tråkigt som gällde under nattens gala!

Zendaya i Valentino Haute Couture.

Lupita Nyong'o i Prada.

Nicole Kidman i Armani Privé.

Serena Williams på Vanity Fair 2022.

Sydney Sweeney på Oscarsgalans efterfest.

Chrissy Teigen

Alana Haim

Den ljusrosa trenden

Zoë Kravitz överraskade i en ljusrosa klänning med rosettdetalj signerad Saint Laurent och var inte ensam med färgvalet. Lily James, Olivia Culpo och Mila Kunis var exempel på andra gäster som klädde sig i skira pasteller under kvällen.

Zoë Kravitz i Saint Laurent.

Mila Kunis

Lily James

Olivia Culpo

Den vita skjortan

Ytterligare en spännande trenddetalj från Oscarsgalan 2022 var den något otippade vita skjortan. Herrgarderoben tycks ha gjort starkt intryck på flera av gästerna inför årets festligheter. Kristen Stewart körde kostym med svarta silkesshorts och vit skjorta, Uma Thurman bar den vita skjortan till en svart golvlång kjol och Wanda Sykes satsade på helvitt.

Kristen Stewart i Chanel.
The Mega Agency

Kristen Stewart i Chanel.

Zendaya bockar av två av kvällens trender. Vem är förvånad?

Uma Thurman

Wanda Sykes

TV: Oscarsgalan 2022 – se fler bilder från röda mattan

Oscarsgalan 2022: Bilderna från röda mattan
2:40

Efter reklamen: Oscarsgalan 2022: Bilderna från röda mattan

(2:40)

Slå på ljud

Foto: TT