Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

"Oscar de la Renta var en invandrare – vad stolta och tacksamma vi ska vara för det"

17 feb, 2017 
AvSofia Börjesson
Hillary Clinton hyllade vännen Oscar de la Renta i ett känslosamt tal, där hon även passar på att ta upp det faktum att han var en invandrare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under New York Fashion Week förärades den avlidne designern Oscar de la Renta med att få pryda ett eget frimärke av modellen USA Forever. Många kända ansikten syntes till under avtäckningsceremonin, bland annat Anna Wintour, den ikoniska chefredaktören för amerikanska Vogue sedan 1988.

Men bland talarna fanns det ändå en som stod ut – nämligen Hillary Clinton. I ett starkt hyllningstal till vännen Oscar de la Renta tog hon tillfälle i akt att tala om invandring ur ett positivt perspektiv.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Oscar de la Renta var en invandrare, och vad stolta och tacksamma vi ska vara för det. I hörnet av dessa frimärken står det ‘USA Forever’. Låt oss komma ihåg det hållbara och långlivade med Oscars arv. Självklart är det modet, det är den stora internationella bedriften. Men det är också att ha följt med honom till Washington Heights, att ha gått på nattklubb, att ha sett honom dansa salsa med unga människor som precis startat deras liv i denna härliga stad, i detta välsignade land. Han visste vad de hoppades på. Han gav sitt hjärta och sin själ för att han som förebild skulle leva vidare för dem.”

”Vilken passande person att välja av vår posttjänst. […] Valet av denna invandrare som gjorde så mycket för vårt land, för hans land, är på riktigt vad ‘USA Forever’ betyder. Det är vilka vi är, och vad vi står för. Låt det i framtiden få bli många, många fler invandrare med samma kärlek för Amerika som Oscar de la Renta visade varenda dag.”

Oscar de la Renta dog den 20 oktober 2014 efter en lång tids cancer. Han blev 82 år gammal.

Foto: IBL Bildbyrå

Källa: Harpers Bazaar

Annons