Örjan Andersson med klädkollektion som kan rädda liv

03 november, 2015

”Watch your back!” Du minns väl förra årets slogan för kollektionen med reflexmaterial? Örjan Andersson gör årets plagg!

Hur deppigt det än är att konstatera så går vi mot den mörkaste tiden på året. Vintertiden är här och innan snön kommer och lyser upp är det extra viktigt att synas i trafiken. Försäkringsföretaget IF har därför för andra året i rad initierat ett samarbete med en designer för att skapa funktionella och snygga plagg i reflextyg. Nu får förra årets BACK-kollektion en uppföljare med Örjan Andersson; designer och grundare av Cheap Monday, Weekday och sitt aktuella varumärke Från Ö till A.

Enligt IF själva är en del av syftet med kollektionen att ”tvätta bort töntstämpeln och främja användandet av reflex”. Årets plagg är inspirerade av Örjans egna streetiga stil och består av unisex-plaggen bomberjacka, keps, mössa, jeans och sweatshirt.

– Jag gick igång direkt på själva konceptet – en klädkollektion som kan rädda liv. Speciellt med förra årets succékollektion signerad BACK, i åtanke. Det är ett sympatiskt projekt som uppmanar säkerhet för alla. Om jag så bara ser en enda person med reflexbyxorna på stan vet jag att jag har gjort skillnad, säger Örjan Andersson.

Kläderna finns i butik från den 6 november och kommer att säljas hos Från Ö till A online och i butik samt på Åhléns City i Göteborg och Stockholm.

Mer mode från ELLE:

17 kappor från budget till drömlyx >

Cia Jansson väljer 8 höstkappor >