Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Oförglömliga modeögonblick med Saint Laurents Heidi Slimane

06 apr, 2016 
AvJenny Fredriksson
Underbart är kort! Många i modebranschen var minst sagt skeptiska när Kering utnämnde Heidi Slimane till det franska modehusets efterträdare år 2012.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Yves Saint Laurent och Heidi Slimane var nämligen varandras estetiska design-motpoler. Huset YSL stod för ett elegant franskt småborgerligt stilideal när Heidi tog över rollen som kreativ chef. Och Heidis take på mode representerar mer en ungdomskult och har en allmänt rebelliskt attityd i sin estetik.

Hedi lyckades dock bara på några få säsonger vända uppfattningen och säljresultatet. Det har varit en kommersiellsuccé – jeans, väskor och sneakers har bokstavligen flugit ut ur butikerna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vi har gått igenom alla kollektionerna från designerns debutkollektion SS13, och plockat ut de mest minnesvärda modeögonblicken. De looks som verkligen berört oss och modet under de senaste fyra åren.

LÄS OCKSÅ: ANTHONY VACCARELLO LÄMNAR VERSACE FÖR SAINT LAURENT

 

Annons