Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Så ser hösten 2021 ut hos filippa K – spana in godbitarna

19 aug, 2021 
Se nyckelplaggen från höst- och vinterkollektionen hos FIlippa K 2021.
Svenska modehuset Filippa K har släppt sin höst- och vinterkollektion för 2021 och ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth har samlat kollektionens starkaste plagg för dig att upptäcka. Här är plaggen vi satsar på i höst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så slog modellen Elsa Hosk igenomBrand logo
Så slog modellen Elsa Hosk igenom

Svenska modehuset Filippa K visar sin nylanserade höst-och vinterkollektion för 2021 med toner av varumärkets kärnvärden – äkthet, enkelhet och självförtroende. Med en designmetod som uttrycks av ett ännu starkare intryck av less-is-more ser vi en samling som har allt från den minimalistiska klänningen med uppdaterade drag till finstickade polotröjan med fransiga råa kanter.

Filippa K höst- och vinterkollektion 2021. Grön kappa.
Annons
Filippa K höst- och vinterkollektion 2021. gul polotröja med fransar.
Filippa K höst- och vinterkollektion 2021. Boots och elegant set.
Annons

En rivig röd kulör letar sig fram

Välkommen att upptäcka en ljuvlig kollektion med neutral jordnära Filippa K-palett som samtidigt får oss att blicka framåt med en förnyad känsla av självförtroende och modern design. I kollektionen presenteras även en nykomling i materialväg då modehuset under en längre tid arbetat för att hitta en snäll och certifierad tillverkning av mohair. Resultatet presenteras i AW21-kollektionen med en RMS-certifierad mohairtröja som framställs i både rivig röd och krämig beige.

Filippa K höst- och vinterkollektion 2021. röd mohairtröja,

What Lies Within

För att fira lanseringen av kollektionen presenteras kampanjen ”What Lies Within” med poeten, författaren, aktivisten och modellen Kai Isaiah Jamal. I egen tolkning presenteras plagg från både herr- och damkollektionen och genom en ljuvlig dikt beskrivs kraften som nyckelplagg har och hur de definierar känslor hos oss. Till exempel hur de enklaste detaljerna kan hålla fast vid de allra starkaste minnena och ge ett förtroende till att vara vårt autentiska jag. Hela kampanjen "What Lies Within finns att upptäcka här.

Annons
Filippa K höst- och vinterkollektion 2021. skräddad svart kostymset med croppad kavaj.
poeten, författaren, aktivisten och modellen Kai Isaiah Jamal.
Filippa K höst- och vinterkollektion 2021. gul polotröja och vita kostymbyxor.
poeten, författaren, aktivisten och modellen Kai Isaiah Jamal.
Annons

ELLEs stylingredaktör listar godbitarna från Filippa K höst- och vinterkollektion 2021

1. Kappa

Kappan Alexa är en Filippa K-klassiker som aldrig går ur stil. Med sin eleganta vadlånga modell och lyxiga materialblandning garanteras en tidlös höstkappa för säsonger framöver. Denna höst visas den i ett nytt färgval som balanserar mellan beige och grått.

Kappan finns här. (reklamlänk)

grå/beige kappa från FIlippa K.

2. Klänning

Med rena, enkla drag visas en minimalistisk klänning i vacker crème till höstsäsongen 2021. Finstickad i en blandning av kashmir och Tencel men även utsmyckad med en modern drapering till detalj. Klä upp eller klä ner – denna platsar lika bra på fest som till hemmamyset.

Annons

Klänningen finns här. (reklamlänk)

creme-färgad klänning från Filippa K höst 2021.

3. Mohairtröja

En rivig röd RMS-certifierad mohairtröja var det här! Säsongens hetaste kulör rött har plockats upp på ett par utvalda plagg i hösten hos Filippa K och denna drömtröja sätter ton för en höst i färg. Magisk att styla med rå denim, klädda kostymbyxor eller över den finstickade klänningen i crème ovan.

Tröjan finns här. (reklamlänk)

röd mohair tröja från FIlippa K höst 2021.

4. Croppad kavaj

Ingen höstsäsong utan en skräddad signatur-look och denna säsong syns en uppdaterad och modern touch på den klädda kavajen – möt denna croppade kavaj med skulpturala ärmar som kommer med tillhörande kostymbyxa.

Annons

Kavajen finns här. (reklamlänk)

croppad kavaj i svart från filippa k höst 2021.

5. Boxig kappa

Ännu ett starkt ytterplagg att räkna med! Damiga kappor med överdimensionerad kokong-silhuett syns som en av säsongens hetaste modell och denna har allt vi söker. Till och med färgen som kommer att explodera till hösten – khaki grönt!

Kappan finns här. (reklamlänk)

kappa i khakigrönt från filippa k höst 2021

6. Kängor

Höstens skoval? Vi ser allt från slouchy boots till gåvänliga (och varma) kängor som dessa med fodrad insida och en magisk mörk, nästan lerig nyans, av brunt. Mums!

Annons

Kängorna finns här. (reklamlänk)

kängor från filippa k höst 2021.

7. Klänning + kofta

Det blir en säsong där stickade kombinationer tar över totalt och vill man vara kittad och klar med ett elegant mys-set råder vi dig att blicka mot den stickade kombinationen där klänning möter kofta. Pst, styla klänningen med en skräddad kavaj för den ultimata kontorslooken där bekvämlighet står i fokus.

Den ribbstickade klänningen och koftan finns här. (reklamlänk)

beige stickad klänning och matchande kofta från filippa k höst 2021.

Foto: Filippa K

Annons