Nya H&M Conscious Exclusive-kollektionen – ren modemagi!

Nya H&M Conscious Exclusive-kollektionen – ren modemagi!

I april släpps årets H&M Conscious Exclusive Collection, i år dessutom med tre bröllopsklänningar i utbudet. Idag släpps bilderna på hela kollektionen.
18 mars, 2016

Exotiskt och exklusivt är ledorden för kollektionen. Här hittar du underbart vackra festplagg och dessutom tre brudklänningar – om andan skulle falla på i vår. Bortsett från drömklänningen som fanns i samarbetskollektionen med Viktor & Rolf är det första gången som H&M har en bröllopsklänning i sortimentet.

Influenserna kommer från hela världen – från japansk draperingskonst och afrikanska utsmyckningar till konstverken på Louvren, som använts som förlagor till de vackra printen.

Designteamet har haft möjlighet att riva runt i arkiven på Louvren och fastnade för konstverk av bland annat Gustave Moreau, en fransk 1800-talsmålare, samt renässansmästaren Sandro Botticelli vars verk dyker upp som vackra hyllningsprint på plaggen. Resultatet är ren modemagi!

Kollektionen är genomgående tillverkad av återvunna material och präglas av nytänkande inom textil hållbarhet. Bland materialen finns ekologiskt siden, hampa, återvunnet linne och Tencel®-blandningar. Till och med pärlorna och paljetterna är skapade av återvunnet material. Sandaletterna är av ekologiskt läder och det eleganta art déco-inspirerade örhänget är tillverkat av denimite, ett nytt spännande material som är en blandning av återvunnen denim och metall och som H&M är först bland världens modeföretag att använda.

– Kollektionen är gjord i innovativa, hållbara material och har många tydliga historiska referenserna och rikliga utsmyckningar. Kronan på verket är de dekorativa accessoarerna, som solglasögonen, gjorda av återvunna PET-flaskor, och de art deco-inspirerade smyckena, gjorda av bland annat återvunnen denim, säger Ann-Sofie Johansso, kreativ rådgivare på H&M.

Kollektionen släpps online och i utvalda butiker den 7 april. Se alla plaggen här nedanför.