Ny kampanj vill skapa eftertanke (och samla in nya prints) efter veckans mest omtalade bild

Ny kampanj vill skapa eftertanke (och samla in nya prints) efter veckans mest omtalade bild

I dagarna har H&M haft många ögon på sig. I början av veckan släppte klädjätten en kampanjbild i samband med en ny barnkollektion, tröjan på bilden uppfattades som stark rasistisk och plagget togs ur butik. Nu lanserar byrån H0rseb0y en motkampanj #BetterPrints som vill visa hur enkelt det är att göra rätt.
11 januari, 2018

Det var i måndags som H&M släppte kampanjbilden med en mörkhyad pojke iklädd en tröja med texten ”Coolest Monkey in the Jungle”. Bilden och klädjätten fick stark kritik i sociala medier, bland annat avslutade artisten The Weeknd sitt samarbete med H&M.

– Vi förstår att bilden upprör och vi som jobbar på H&M kan inte annat än hålla med. Vi har gjort fel och, även om det är oavsiktligt, så måste passiv- eller vardagsrasism utrotas var den än existerar, säger H&Ms kommunikationsavdelning i en kommentar.

Idag startades ”motkampanjen” #BetterPrints av byrån H0rseb0y. På sajten www.onemillionbetterprints.com kan du gå in och välja vilken copytext du vill, och skapa en annan tröja än den H&M använde i sin kampanj. Kampanjen ska skapa eftertanke och visa att det faktiskt är väldigt enkelt att göra rätt år 2018.

– Sådant här ska bara inte hända år 2018. Vi vill skapa eftertanke och att visa att i princip vilket annat alternativ som helst vore bättre, meddelar H0rseb0y.

Målet är att byrån ska nå 1 miljon förslag. Gå in och se de olika print som människor skapar här.

LÄS OCKSÅ:

The Weeknd avbryter samarbetet med H&M – nu svarar klädjätten

Nyden är H&M-gruppens nya varumärke