Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Ny dokumentär om Ralph Lauren - premiär på HBO i november

31 jul, 2019 
Ralph Lauren dokumentär på HBO november 2019
Ralph Lauren har hunnit bli 79 år gammal. I en kommande dokumentär på HBO skildras den populära designerns liv. Premiär i november!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Porträttdokumentären sätter designern Ralph Lauren i fokus och kommer att skildra allt från uppväxten i Bronx till hur han under åren lyckats bygga upp ett imperium med sitt varumärke med samma namn.

Namnet på dokumentären är Very Ralph och den har premiär på HBO i mitten av november i år. Enligt HBO kommer vi få se ett arkiv av 50 år av design och skapande. Dokumentären innehåller också intervjuer med personer som jobbat med Ralph Lauren, till exempel Anna Wintour, Karl Lagerfeld, Hillary Clinton, Martha Stewart och Diane von Furstenberg.

Känd dokumentärskapare bakom projektet

Bakom dokumentären ligger Susan Lacy, den välkända dokumentärskaparen som även gjort dokumentärerna Jane Fonda in Five Acts och Spielberg. Lacy har både skrivit och regisserat den kommande Ralph Lauren-dokumentären.

Började med slipsar

Ralph Lauren föddes i Bronx, New York, 1939. Redan 2016 tillhörde han en av de 100 rikaste personerna i USA och valde så sent som 2015 att kliva ner från rollen som vd över sitt eget varumärke. Han har däremot fortfarande, vid 79 års ålder, ett kreativt ansvar och sitter med i styrelsen.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Studerade gjorde han i New York där han även började på college, men hoppade av efter två år. Han hann med två år i armén innan han började jobba inom försäljning av slipsar. Som 28-åring startade han sitt eget märke, och han började med slipsar.

På den vägen är det och från att han sålt en herrkollektion med namnet Polo på Bloomingdales finns hans kläder idag över hela världen. I det stora imperiet ingår även dofter.

Läs mer:

Ralph Lauren: ”Jag visste att jag hade något inom mig som jag ville uttrycka”

Se bilderna från Ralph Laurens stjärnspäckade 50-årsfirande!

15 looks från Ralph Laurens makalösa visning

Ralph Lauren öppnar Coffee & Bar Shop i London

Annons