Nu släpps Acne Studios Blå Konst SS18-kollektion

Plaggen från Acnes SS18 kollektion.

I dag, den 15 mars, släpps Acne Studios Blå Konst Spring/Summer 2018-kollektion i butik och online. Kollektionen är denna säsong inspirerad utav konstnären Gabriel Kuri och hans verk. I samband med detta har Gabriel Kuri dessutom skapat installationer som finns i utvalda Acne Studios butiker runt om i världen.
15 mars, 2018

– Jag älskar hur Gabriel Kuri ser på världen. Han samlar objekt och material för att berätta sin egen historia, vilket överensstämmer med hur vi gör saker på Acne Studios Blå Konst. Det handlar om att undersöka och hylla det vardagliga och vackra i en specifik design, säger Jonny Johansson, Creative Director på Acne i ett pressmeddelande.

Konstnären Gabriel Kuri och hans intresse för vardagliga material är en stor inspiration för Acne Studios Blå Konst SS18-kollektion. Vanliga föremål står o fokus – Kuri har en förkärlek för kvitton och bitar av tuggummi, dessutom har han öga för kläder som anses vara vanliga: tröjor, t-shirts och herrtröjor – bland annat.

För att fira lanseringen av Blå Konst SS18-kollektionen har Kuri skapat tio konstverk för Acne Studios Blå Konst, som kommer att visas i ett utvalt antal butiker runt om i världen.

I SS18-kollektionen är formen av tuggat gummi ett abstrakt tryck som löper genom hela kollektionen, trycket syns, bland annat på denimjackor, på shorts och på överdimensionerade randiga skjortor. Förstorade bilder av kvitton förekommer också – exempelvis på framsidan av tröjor.

Se SS18-kollektionen nedan:

Acne Studios Blå Konst SS18 kommer att finnas tillgänglig i butiker över hela världen och på acnestudios.com från den 15 mars 2018.

Foto Acne Studios

Läs mer:

Acne Studios släpper ny minikollektion

Juliette Lewis frontar Acne Studios nya vårkampanj

Alla looks från Acne Studios visning under coutureveckan i Paris