Nu kan du hyra dina festkläder hos Gina tricot

Nu kan du hyra dina festkläder hos Gina tricot!

Gina Tricot hakar på trenden med att hyra ut kläder till speciella tillfällen. Först ut är en butik i Göteborg.
10 maj, 2019

Hur många gånger använder man egentligen den där glitterkavajen som man köpte till en nyårsafton? Eller den där långa festklänningen som man köpte till ett frackbröllop? Ganska sällan är svaret tyvärr lite för ofta.

Det vill Gina Tricot ändra på, med sitt nya koncept ska kunder kunna vända sig till klädkedjan för att hyra partykläder till de där speciella tillfällena. Med konceptet Rent Your Party Outfit kan klädkedjans kunder hyra sin drömoutfit för ett par dagar och sedan lämna tillbaka den – ett både ekonomiskt och miljömässigt hållbart alternativ.

Konceptet lanseras i en av Gina Tricots butiker i Göteborg.

– Jag tror verkligen på det här projektet och med hjälp av mina fantastiska kollegor så blev det faktiskt bättre än vad jag väntat mig. Det känns så rätt att att leda ett projekt som handlar om något som är bra för miljon men som samtidigt innebär att du kan uppdatera din garderob. Detta är ett av våra projekt för att bli ett mer hållbart modevarumärke, säger projektledaren Agnes Steingrüber i ett pressmeddelande.

Projektet som drivs i samarbete med företaget VIC kemtvätt, som enligt Gina Tricot är en mer miljövänlig kemtvätt. Först ut med projektet är Gina Tricots butik i Femmanhuset i Göteborg.

– För oss är detta också en ny affärsmöjlighet som vi nu testar av i en butik i Göteborg i Femmanhuset blir utfallet väl så är planen att vi expanderar till fler butiker och kanske fler länder. Vi hoppas att vår kund är mottaglig för detta nya sätt att konsumera och vill i samband med detta också belysa vikten av att plaggen används flera gånger. Win Win – för miljön och plånboken, skriver PR-chefen Sanna Franklin i ett mejl till Femina.

Själva uthyrningen går till på så vis att man betalar fullpris i kassan när man hämtar ut sitt plagg och signerar ett hyreskontrakt. När du lämnar tillbaka plagget får du tillbaka en summa som baseras på hur länge du haft plagget hemma.

Läs mer:

Lindex + By Malina är äntligen här – ELLEs favoriter ur kollektionen

Michaela Forni släpper kollektion med Soft Goat – se den här