Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Nu finns ELLEs juninummer äntligen i butik!

15 maj, 2018 
AvCia Jansson
ELLEs Cia Jansson väljer – och listar – sina höjdpunkter från nya numret.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En sak jag länge har funderat på är att handarbete i viss mån håller på att försvinna. Ibland poppar trender som makramé, stickning och broderi upp förstås, men de flesta av oss har knappast tid att sätta oss ner och till exempel brodera vårt monogram på linne­handdukar. Just därför kittlade det till när jag såg JW Andersons kökshandduksinspirerade vårkollektion, där en monogramprydd bård går som en röd tråd från plagg till plagg. För att inte tala om Raf Simons höstkollektion för Calvin Klein, där kviltar var en utgångspunkt och inspiration.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

En av grundstenarna i hållbarhetsidén är ju att inte producera så mycket, utan att i stället återanvända, sälja och köpa begagnat. Och det är just nu lättare än någonsin. Vestiare, Sellpy, Tradera, Blocket – reusedalternativen blir bara fler och fler.

På ELLE-galan kammade Sabina and friends hem H&M & ELLE Conscious Award just för sin affärsidé att hyra ut säsongsbaserade catwalk kollektioner. I nya numret har vi samlat en lista på nya spännande hållbara alternativ inom mode och livsstil – hoppas att du inspireras. Vi pratar också med fyra kända aktivister som på olika sätt engagerar sig för att rädda vår framtid. I nya numret tipsar också vår beautyredaktör om hur du kan tänka grönt när du preppar inför en snygg sommar!

Att mode är så mycket mer än plagg vet vår nya internationella popstjärna Tove Styrke. I ELLEs juninummer kan du läsa om hur hon har använt kläder för att både skydda och uttrycka sig.

Tiden är dessutom inne att på allvar börja tänka på sommargarderoben. Många designer pratar om outdoor – okej, vi säger väl utomhus då :) – just nu, med fokus på camping och tält. Vindjackor, boots och shorts, starka färger och en doft av 80- och 90-tal blåser in.

Äntligen sommar!

Annons