Nu finns ELLEs julinummer äntligen ute!

11 jun, 2018 
AvCia Jansson
Nu finns ELLEs julinummer 2018 ute! ELLEs chefredaktör väljer sina höjdpunkter från tidningen.
Annons

Ska vi prata lite om vädret? ;-) I sommar hoppas jag på både sol och regn. Sol och värme för att få hoppa i någon sjö eller hav och torka på en varm klippa långt från storstadens stress. Men lika mycket hoppas jag på stilla regn för att få vandra genom skogen och mötas av alla dofter.

Så baddräkt och sandaler, gummistövlar och regnjacka utgör alltid basen i min sommargarderob. Och det är ju det som är charmen med sommarmodet; det är oftast okomplicerat och inte så överstylat. Plaggen i sig får gärna ta för sig som i modereportaget med moderna fransdekorerade klänningar i det här numret.

Fransar i alla former

Fransar förresten? Är det 20-tal vi pratar om? Nej inte alls. Det är moderna tolkningar. Belgiske designern Raf Simons sommarkollektion för Calvin Klein var till exempel fylld av fransar med inspiration från amerikanska cheerleaderkulturens pompoms.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men alla plagg behöver inte ha analys och referenser kopplat till designprocessen, utan kan få vara så där härligt enkla och hänga i garderoben i åratal. Modereportaget Sol & skugga speglar just den enkelheten, och där utgör solhatten från franska designern Jacquemus stylingens pricken över i.

Annons

Kontroversiell och ett fenomen i sig, ja en person som alltid skapar debatt – i en exklusiv intervju för ELLEs globala nätverk tar reportern Molly Young pulsen på Kim Kardashian.

Annons