NikeLab feat Olivier Rousteing = sommarens snyggaste sportsamarbete

NikeLab feat Olivier Rousteing = sommarens snyggaste sportsamarbete

NikeLab fortsätter att göra experimentella (och snygga!) samarbeten med designers över hela världen. Senast ut är Balmains (och Kardashians favoritdesignerkompis) Olivier Rousteing.
23 maj, 2016

Rousteing är andra delen av NikeLabs samarbeteserie Summer of Sports (först ut var Riccardo Tisci och NikeLab x RT: Training Redefined) och för oss som gillar designelementen från sportmärkets fotbollsskor så är det här en riktig hit.

Och matchningen är ju given: Frankrike hostar fotbolls-EM i sommar, Rousteing är (förutom en gudabenådad designer) ett riktigt fotbollsfan – och fransman.

– Mode handlar oftast om catwalken och glamouren men med Nike handlade det om prestation och atleterna. Vad jag älskar med den här kollektionen är att vi integrerar den ikoniska fotbollsstilen och gör det till sport-stil, säger Rousteing i en kommentar.

Kollektionen har en dam– och en herrdel och består av både skor och kläder. Skorna har tydlig inspiration från Nikes fotbollsskor Hypervenom, Tiemp, Mercurial och Magista och binder samman det med ”vanliga” sportskoelement som flyknit-tyget, freemotion-sulan och Roshe runs yttersula. Se kollektionen nedan.

Hela NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau collection finns tillgängliga från 2 juni på nike.com/nikelab samt utvalda NikeLab butiker.

Topp 1 000 kr

Pris 2 000 kr

Pris 2 000 kr

Pris 2 650 kr

Pris 2 000 kr

Pris 2 000 kr

Pris 1450 kr

Pris 1450 kr

Pris byxor 1 900 kr

LÄS OCKSÅ: NIKE GÖR TRÄNINGSKLÄDER MED RICCARDO TISCI INFÖR OS