New York Fashion Week: Maxade mönster hos Coach AW19

Coach kollektion på New York Fashion Week.

Coach hyllade "The Power of Color" när de visade sin AW19-kollektion i New York igår – och det blev en riktig färgfest där plagg i mönster och läder fick en helt ny look.
13 februari, 2019

Coach grundades för hela 78 år sedan och har en lång och stark historia av att designa tidlösa plagg i lyxig läder. Inför kommande höst- och vintersäsong ville de tänja lite på gränserna och börja experimentera mer med färg och mönster. Stuart Vevers, Creative Director på Coach, slog ihop sina kloka (och kreativa) idéer med den amerikanska textildesignern Kaffe Fassett i designprocessen av AW19-kollektionen. Med den amerikanska västkusten som inspiration och en vilja till att fira känslan som färgglada färger kan få oss att må, skapades Coach 2.0.

”Färg kan ändra din syn på saker och ting, men även göra dig mer öppen för att testa på saker som du aldrig tidigare trott att du skulle våga. Färg gör oss mer positiva till livet.” – Stuart Vevers, Creative Director på Coach.

På catwalken i New York syntes modellerna bära Coach klassiska läderplagg och jackor i fuskpäls, nu i en kombination med färgglada mönster i leopard, rutor och ränder. I övrigt var voluminösa klänningar (många i blommigt print) och rutiga kostymer en utstående del utav kollektionen. Kavajerna sågs i en något större och avslappnad modell och klänningarna är nu mer utsmyckade med välarbetade detaljer. Se alla maxade looks i ett härligt fång av bilder nedan!

Alla looks från Coach 1941 AW19-kollektion:

 

Foto: Imaxtree

Läs mer:

Se Self Portraits AW19-kollektion från New York Fashion Week

Drömlik höst hos Khaite AW19 på New York Fashion Week

Streetstyle-inspo direkt från New York Fashion Week