Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

MQ i konkurs på grund av coronapandemin

16 apr, 2020 
MQ, Marqet, i konkurs på grund av coronaviruset.
MQ, som nyligen bytt namn till Marqet, ansöker nu om konkurs. Anledningen är minskad försäljning på grund av COVID-19.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det var under hösten 2019 som MQ meddelade att de byter namn till Marqet. I samband med namnbytet genomgick klädjätten ett stort förändringsarbete med utvecklat koncept för att anpassa sig till dagens konsumtionssamhälle. Nu väljer företaget att ansöka om konkurs, skriver de i ett pressmeddelande.

Minskad försäljning efter coronapandemin

Anledningen är kraftigt minskad försäljning under mars och inledningen av april, som enligt bolaget är orsakat av coronaviruset. Nätshoppingen har inte kunnat väga upp den sjunkande försäljningen i butik.

– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, inte minst för vår personal, våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt, skriver Ingvar Larsson, MQ:s vd, i pressmeddelandet.

Bolaget har sedan länge haft ekonomiska problem och beslutade för en månad sedan att genomföra så kallad företrädesemission, att erbjuda ytterligare aktier för befintliga aktieägare. Detta i hopp om att få in mer pengar i företaget. Enligt bolaget blev nu dock coronakrisen spiken i kistan för klädkedjan.

Annons

Marqet var tänkt att ha hållbarhet i fokus

Det nya butikskonceptet, som var tänkt att appliceras på samtliga butiker runt om i landet, skulle ha inneburit en rad nya kundupplevelser, exempelvis möjligheten att sitta och arbeta från butikerna. En viss butiksyta skulle också upplåtas åt externa aktörer för att skapa fler anledningar för kunder att återkommande besöka Marqet.

Hållbarhet var också i fokus vid omgörningen. Företaget hade planer på att använda ekologisk bomull i samtliga av deras egna varumärken, erbjuda second hand-försäljning via Myrorna, samt erbjuda skräddartjänster, uthyrning av kläder och återvinning.

Foto: Marqet

LÄS MER:

Klädkedjan byter namn – det ska deras nya butiker heta

Här är modemärkena som stöttar under coronakrisen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons