Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Möt Filippa K:s nya designer Nicole Haghigi

21 jan, 2017 
AvJenny Fredriksson
Från New York till Stockholm! Nicole Haghighi är Filippa K:s nya women's wear designer. Hon har bott i New York sedan år 2000 och kommer senast från amerikanska coola varumärket Theory.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE träffade Nicole på Filippa K:s härliga kontor på Södra Mälarstrand i Stockholm en dag i höstas. Då passade vi på att ta pulsen på Nicole som börjar bli varm i kläderna på sin nya post och nygamla hemstad Stockholm. Hon är nyss hemkommen från många år i New York. Dessutom passar vi på att få hennes bästa New York-tips, modeinspiration och vad som driver den kreativa kollektionsprocessen framåt.

LÄS OCKSÅ: FILIPPA K I SAMARBETE MED STOR KONSTNÄR

New York-favoriter?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– En perfekt dag i New York börjar med en croissant Patisserie Claude som ligger i West village som jag älskar och bodde under alla mina år i New York. Sen promenerar jag ner till Meatpackning district och Whitney museum – som är ett museum med amerikansk samtidskonst. Sen avslutar jag dagen med en middag på Café Tartine. Det blir inte mer New York än så!

Dina modeidoler?

– Raf Simons när han var på Jil Sander. Där gjorde han så inspirerande och kreativa kollektioner. Phoebe Philo på Céline är fantastisk. Jag älskar gamla Helmut Lang från 90-talet som forfarande känns intressant och modernt med sina propotioner och detaljer.

Annons

Favoritkonstnär?

– Richard Serra är en amerikansk skulptör inom minimalismen. Jag gillar konst med en tydlig struktur. Cy Thomly är också en konstnär som inspirerar mig med sitt naiva uttryck.

Gym eller yoga?

– Båda! Jag gillar inte konditionsträning men älskar klasser med peppiga instruktörer som finns på mitt favoritgym Equinox i New York. Där går jag på klasser som ”Definitions” och ”Assett managment”

Din största modeinvestering?

– Ett par urdyra Costume national stövlar från början av 2000-talet. Det är en tragedi att min fötter blev större efter att jag fick barn.

Hur bygger du din garderob?

– Jag har samma tänk när jag bygger min garderob som när jag gör en kollektion. Jag börjar med en bas med ytterplagg och byxor. När jag har det på plats adderar jag skjortor och tröjor. Min älsklingsfärg är marinblått och min garderob ska bara funka och arbetsuniformen är en skjorta eller t-shirt och sköna jeans.

Annons

Var hittar du din inspiration?

– Fotografering är min hobby. Att fotografera landskap är mitt bästa sätt att ladda batteriet – att bara ta kameran och köra. Jag tog ett sabbatsår från modevärlden precis innan jag fick barn och då åkte jag till Sydamerika och besökte Peru, Argentina och Brasilien. Jag blir så inspirerad av naturen med alla linjer och färger i landskapet. Det finns en mystik i bergen och vatten och hav är otroligt rogivande. Det ger mig lugn och ro för att få inspiration att skapa. Jag använder en Canon 60 D och har två fina linser

filippa-k-foto-nicole-haghighi

Nicoles tre favoriter från SS17-kollektionen

filippa-k_oversized-denim-jacket-1_jackets_art-no-23847_2200-sek_2200-nok_2000-dkk_205-gbp_255-eur_material-98-cotton-2-elastane-_size-xs-xl

Jeansjacka, 2 200 kr, Filippa K.

filippa-k-nicoles-favoriter4200-sek

Lång trenchcoat, 4 200 kr, Filippa K.

filippa-k-nicoles-favoriter-sek_2100

Byxor, 2 100 kr, Filippa K.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons