Monki släpper kollektion med Selam Fessahaye

Monki samarbetar med Selam Fessahaye

Monki släpper en limiterad kollektion tillsammans med mångfacetterade Selam Fessahaye som har fått global uppmärksamhet i modevärlden. Se plaggen från kollektionen här.
04 oktober, 2019

Monki samarbetar med hyllade supertalangen Selam Fessahaye. Den eritreansk-svenska stylisten tillika kostym- och modedesignern har hyllats för sina färgsprakande kreationer och magiska tyllskapelser. I januari 2019 vann hon Årets Blickfång på ELLE-galan, bjöd på en maffig visning och är nu aktuell med en stark kollektion för Monki.

Inkludering och empowerment som ledord i Selam Fessahayes kollektion för Monki

Tidigare i vår stylade Selam Fessahaye Monkis vårkampanj, ett lyckat uppdrag som naturligt mynnade ut i ett fortsatt samarbete mellan parterna. Monki har tidigare gjort flera hyllade samarbeten, bland annat med modeskaparen Ida Sjöstedt och den ideella organisationen RFSU. Monki x Selam Fessahaye lyfter inkludering och empowerment som två tydliga ledord, något som reflekteras i både plagg och modellrepresentation.

Monki samarbetar med Selam Fessahaye, svarta sportkläder

Looks ur Monkis samarbete med Selam Fessahaye.

– Den här kollektionen är en balans mellan min och Monkis stil. Jag älskar faktumet att kollektionen är lätt att dressa upp och dressa ner på ett intressant sätt, säger Selam Fessahaye i ett pressmeddelande.

Trendig streetwear möter lekfulla materialval

Monki x Selam Fessahaye blandar trendig streetwear med lekfulla materialval och en behaglig färgpalett. En tydlig röd tråd i kollektionen är passformen, med plagg som är avslappnade och oversized (något som dessutom är väldigt hett just nu). Utöver rödbruna hösttoner ser vi även mer poppiga neonvarianter och ett handmönster. Mönstret är ett statement för inkludering och syns i flera plagg.

Monki x Selam Fessahaye

Selam Fessahayes handmönster som representerar inkludering.

Se alla plagg från Monki x Selam Fessahaye:

Monki x Selam Fessahaye finns tillgänglig online på monki.com och i utvalda butiker från 15 oktober 2019.

LÄS MER:

Årets blickfång på ELLE-galan 2019: Selam Fessahaye

Magisk mönstereufori hos Selam Fessahaye på Stockholms modevecka

Selam Fessahayes färgsprakande visning på ELLE-galan 2019