Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Monki släpper kollektion med Selam Fessahaye

04 okt, 2019 
Monki samarbetar med Selam Fessahaye
Monki släpper en limiterad kollektion tillsammans med mångfacetterade Selam Fessahaye som har fått global uppmärksamhet i modevärlden. Se plaggen från kollektionen här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Monki samarbetar med hyllade supertalangen Selam Fessahaye. Den eritreansk-svenska stylisten tillika kostym- och modedesignern har hyllats för sina färgsprakande kreationer och magiska tyllskapelser. I januari 2019 vann hon Årets Blickfång på ELLE-galan, bjöd på en maffig visning och är nu aktuell med en stark kollektion för Monki.

Inkludering och empowerment som ledord i Selam Fessahayes kollektion för Monki

Tidigare i vår stylade Selam Fessahaye Monkis vårkampanj, ett lyckat uppdrag som naturligt mynnade ut i ett fortsatt samarbete mellan parterna. Monki har tidigare gjort flera hyllade samarbeten, bland annat med modeskaparen Ida Sjöstedt och den ideella organisationen RFSU. Monki x Selam Fessahaye lyfter inkludering och empowerment som två tydliga ledord, något som reflekteras i både plagg och modellrepresentation.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Monki samarbetar med Selam Fessahaye, svarta sportkläder
Looks ur Monkis samarbete med Selam Fessahaye.

– Den här kollektionen är en balans mellan min och Monkis stil. Jag älskar faktumet att kollektionen är lätt att dressa upp och dressa ner på ett intressant sätt, säger Selam Fessahaye i ett pressmeddelande.

Annons

Trendig streetwear möter lekfulla materialval

Monki x Selam Fessahaye blandar trendig streetwear med lekfulla materialval och en behaglig färgpalett. En tydlig röd tråd i kollektionen är passformen, med plagg som är avslappnade och oversized (något som dessutom är väldigt hett just nu). Utöver rödbruna hösttoner ser vi även mer poppiga neonvarianter och ett handmönster. Mönstret är ett statement för inkludering och syns i flera plagg.

Monki x Selam Fessahaye
Selam Fessahayes handmönster som representerar inkludering.

Se alla plagg från Monki x Selam Fessahaye:

Monki x Selam Fessahaye finns tillgänglig online på monki.com och i utvalda butiker från 15 oktober 2019.

LÄS MER:

Årets blickfång på ELLE-galan 2019: Selam Fessahaye

Magisk mönstereufori hos Selam Fessahaye på Stockholms modevecka

Selam Fessahayes färgsprakande visning på ELLE-galan 2019

Annons