Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Monki släpper oretuscherad badkampanj

27 jan, 2017 
Oretuscherat, äkta och avslappnat – det är så Monki visar upp den nya underklädskollektionen och sommarens badmode.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
monki3
monki4
monki16
Annons
monki17
monki18
Annons
monki19

Budgetkedjan Monki har tidigare gjort kampanjer som tagit ställning genom att beröra ämnen som HBTQ-frågor, kroppsbehåring och mens. Till våren lanserar Monki två nya kampanjer, en för underkläder och en för badkläder. Kampanjerna går båda under namnet Good vibes only – Pretty honest for SS17 #nofilter.

Annons

Underklädskollektionen går i ljusa pasteller, svart och vitt och innehåller flera trekants-bh i spets. Badmodet går i en annan riktning med volanger, metallics och färgsprakande mönster i form av ränder, prickar och ananas– och flamingotryck.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

De naturliga och avslappnade bilderna har fotograferats av Nina Andersson Voigt och som modeller agerar fyra unga kreatörer: Ellen, Lovisa, Jaana och Aida.

Modellernas kroppar har inte retuscherats, något som ofta görs i underklädes– och badklädeskampanjer (liksom med många andra bilder). Kampanjerna är en del av Monkis mål – att få tjejer att tycka om sig själva.

”Här är en modig start på 2017, förhoppningsvis full av ärlighet, integritet och acceptans” står det i pressmeddelandet där de också skriver att kampanjerna ”inte bör ses som kontroversiella men att de är långt ifrån normen”.

Men alla är inte odelat positiva, Kakan Hermansson skrev i helgen ett blogginlägg om hur glad hon blev av nyheten först, tills hon fick reda på att största storlek på bad– och underkläderna är Large, vilket för många är för litet. Läs hennes blogginlägg här.

Annons

Se bilder från båda kampanjerna nedan.

monki10
monki9
monki8
Annons
monki12

LÄS OCKSÅ: MONKI LYFTER VIKTIGA FRÅGOR I NY KAMPANJ

monki7
monki14
monki13
monki5
monki1
Annons