Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Monki är första modevarumärket att få HBTQ-certifiering av RFSL

05 jul, 2018 
Efter utbildning ledd av RFSL har Monki blivit HBTQ-certifierade. Ett steg mot en vänligare framtid för alla, uttrycker klädföretaget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är Monkis huvudkontor i Göteborg som har blivit HBTQ-certifierade av RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

Under tre månader har anställda på Monkis huvudkontor deltagit i utbildande workshops ledda av RFSL, där syftet varit att lära sig mer om normer och dess påverkan på arbetsförhållanden och hälsa hos HBTQ-personer.

– Monki har här med fått verktygen att arbeta systematiskt med frågor gällande mänskliga rättigheter, jämställdhet och antidiskriminering, för att fostra och marknadsföra en mer inkluderande miljö. Monki är även det första modevarumärket att bli HBTQ-certifierade av RFSL, vilket visar på positiva förändringar mot en mer inkluderande och öppen modebransch. Vi är väldigt stolta över att vara en del av Monkis resa, säger Gustaf Hedman, utbildningsansvarig på RFSL.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Monki är första svenska modevarumärket att få HBTQ-certifiering av RFSL.

– Att stärka människors självbild och få folk att våga vara sig själva är några av våra huvudsakliga mål här på Monki. Med det sagt, vet vi även att det alltid finns plats för förbättringar. Vårt HBTQ-certifikat är bara ett steg mot en vänligare framtid för alla, säger Lea Rytz Goldman, VD på Monki.

RFSL är en icke-vinstdrivande organisation grundad år 1960. RFSL verkar för HBTQ-personers rättigheter världen över.

Läs också:

Monki lanserar ”This body got rights”-kollektion tillsammans med RFSU

Monki släpper kollektion för hund och matte

Monki firar 10 år med att lyfta HBTQ, mens, kroppsbehåring och systerskap

Foto: Monki

Artikeln publicerades först på Baaam.

 

Annons