Modeveckor: Buongiorno Milano!

24 februari, 2012

ELLEs modeteam med modechef Cia Jansson, chefredaktör Hermine Coyet-Ohlén och moderedaktör Jenny Fredriksson är just nu i Milano och varvar visningar och besök i showroom med goda middagar och trendspaningar på stan. Och Jenny rapporterar hem, här är hennes förstaladdning från den trendsättande modeveckan.

av JENNY FREDRIKSSON

Som vi har längtat till Milano! Modet, vädret – och maten.

Snabbt som sören fick vi kasta i oss den här fantastiska lunchen på Calaluna innan Gucci, säsongens första visning.

Jag utanför Guccis visning på Piazza Oberdan. Yes box, toppenväder med sol och + 9 grader.

Ladurée har numera hemkörning av sin små maccaroner med en pistagegrön cykel. Inte för att vi behöver det, vi kan krypa till butiken om det behövs – den ligger precis mitt emot hotellet. Konstigt nog är det likadant i Paris… Undra varför vi väljer just de hotellen?

Det går ingen nöd på invitationer. Om vi säger så.

Veckans mest eftertraktade invitationer: PRADA. Och vi fick två!

Underbara partysandaler med sjöhästar i strass från Miu Miu.

Streetstylefotograferandet når nya höjder. Ibland är det fler fotografer än besökare på visningarna.

Ryska Vouge i en kamouflagepäls. Of course…

Ljuvliga blommor i entrén på hotellet. Hej vårkänslor!

Solglasögonen kom med i packningen. Det här är mina favoritbrillor från Linda Farrow Luxe.

Cia galet snygg i en BLK DNM smoking och en Little Liffner crococlutch. Du kan klicka hem dem små underverken på www.littleliffner.com. Paulina jobbade med oss för några år sedan och nu har hon startat sitt eget väskmärke. Vi är så stolta.

Innan Fendis visning blir det alltid ett väldigt poserande. Man kan tro att man är på en modeplåtning… Jag hann dock ta ett knäpp på den här sköna bönan innan visningen började.

Okej , bli inte rädda nu. Men jag och Hermine lekte lite med Hipstamatic linsen DALI, innan Fendivisningen. Därav det något udda fotot.

Franska YSL visade sin prefallkollektion i sin butik på Via Montenapleone. Jag fick i princip gå omkring med haklapp, så mycket dreglade jag… Riktigt fint var det, med klassiska plagg med en twist.