Modetrender hösten 2020 – enligt Köpenhamns modevecka

04 feb, 2020 
Köpenhamns modevecka visade upp sig från sin allra bästa sida – med starka visningar från olika skandinaviska designers. ELLEs moderedaktör Elina Grothén sammanfattar de genomgående trenderna för hösten 2020.
Annons

Vårsäsongen har knappt börjat innan det är dags att blicka fram mot höstens mode 2020. Köpenhamns modevecka bjöd på en mix av både bärbara kommersiella plagg som en hel del statementpieces. ELLEs moderedaktör Elina Grothén har samlat de största trenderna som ger dig en försmak på vad som komma skall hösten 2020. Många av trenderna ser vi redan i modebilden under våren – så det är väl värt att investera i bra plagg och accessoarer som håller över tid.

1. Rutmönster

Vad hör hösten till om inte rutmönstret? Förbered dig på härliga ytterplagg och hela set i bruna toner av den klassiska rutan!

Holzweiler.

Annons

Rave Review.

Gestuz.

2. Mossgrönt

Överraskande nog var det många olika nyanser av grönt som lyste starkast på catwalken. Mossgrönt spås bli höstens stora trendfärg den kommande säsongen – helst stylat ton-i-ton!

Annons

Mark Kenly Domino Tan.

Lovechild.

Stand Studio.

Annons

3. Helt klädd i beige

En av vårens absolut hetaste trendfärger: beige är en fortsatt trend även i höst. Bäst effekt får man om man kör en hel look. Så snyggt!

By Malene Birger.

Gestuz.

Annons

Selam Fessahaye.

4. Höstens nya färgkombination: beige och gult

Nu får rosa/rött eller rosa/gult se sig besegrad av säsongens nya färgkombination – beige och gult. Känns väldigt chic:t!

Designer’s nest.

Annons

Ganni.

Baum Und Pferdgarten.

Rodebjer.

Annons

5. Höstens detalj: scarfen

En överraskande stylingdetalj på visningarna var scarfen, helst knuten snett över kroppen. Lätt att addera till vilken vardagsoutfit som helst!

By Malene Birger.

Rodebjer.

Annons

6. Holografic

Den något otippade rave-referensen smög sin in på enstaka plagg hos olika designers. Ett extra kul element under höst- och vinterhalvåret!

Rotate.

Selam Fessahaye.

Annons

Designers Remix.

7. Kritstrecksrandigt

Låt ränderna bära dig in i hösten – antingen i en klassisk blå/vit kombination eller hitta nya favoritkombinationer av kritstrecksränder.

By Malene Birger.

Annons


Selam Fessahaye.

Designers Remix.

8. Läderlook

Läder fortsätter att vara det hetaste materialvalet även den kommande säsongen – och vi ser det på allt från ytterplagg till blusar och självklart: den vadlånga läderkjolen. Den svarta läderlooken är en riktig vinnare i höst!

Annons

Ganni.

Stand Studio.

Mykke Hofmann.

Annons

9. Djuriskt

Krydda garderoben med djuriska mönster. Trenden ser redan sitt ljus under våren, men fullkomligt exploderar nästa säsong. Ytterplagg som lårhöga stövlar pryds av snabba zebramönster och leopard.

Selam Fessahaye.

Baum Und Pferdgarten.

Annons

Gestuz.

Stand.

Foto: Copenhagen Fashion Week, Imaxtree

LÄS MER:

Annons
Annons