Modeskaparen Karl Lagerfeld är död – se hans mest minnesvärda looks

19 feb, 2019 
AvSofia Börjesson
Nyligen avlidne Karl Lagerfeld och två av hans ikoniska looks.
Modeskaparen tillika Chanels chefsdesigner Karl Lagerfeld, 85, har somnat in efter en tids sjukdom. För att hedra hans minne har vi samlat några av ikonens mest minnesvärda looks genom åren.
Annons

Videon kunde inte hittas

Designern, kreatören, fotografen, illustratören och formgivaren Karl Lagerfeld är död. Det rapporterade franska Le Figaro vid lunchtid under tisdagen den 19 februari.

Enligt tidningen ska den legendariska modeskaparen ha varit sjuk under några veckors tid, och troligtvis var det även därför han inte närvarade under Chanels senaste couture-visningar i Paris. Spekulationer kring hans hälsa började redan då att cirkulera, men nu får de alltså ett slut. Kung Karl är död.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Karl Lagerfeld innan han dog, 85 år gammal.

Karl Lagerfeld föddes 1933 i Hamburg. På 1950-talet flyttade han till Paris där han sedan levde och verkade som designer för ett flertal modehus, bland annat Fendi, Valentino, Repetto och Jean Patou. 1983 tog han över som chefsdesigner för Chanel, där hans inträde blev en nystart för modehuset.

Annons

Lagerfeld gjorde sig bland annat känd genom att förvalta Chanels svartvita signum tillsammans med sina innovativa modifikationer.

Karl Lagerfeld under hans tidiga år som designer.

ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson nåddes av nyheten om Karl Lagerfelds död under tisdagen.

– Jag blev genuint ledsen och förfärad när jag hörde att han hade gått bort, men inte förvånad. I och med att han inte var någon ungdom och att han inte var med på den sista couturevisningen – och Karl är alltid med, säger hon.

Vad har Karl Lagerfeld betytt för dig och för modevärlden?

Annons

– Karl Lagerfeld var och är en riktig modeikon i ordets rätta bemärkelse. Ingen kan slå hans arbetsglädje och kreativitet som blev hans raison d’etre. Vi kan bara tacka och ta emot för all modemagi vi har fått ta del av genom åren.

Här är 10 minnesvärda looks av Karl Lagerfeld

Design av Karl Lagerfeld, rosa rosettklänning.
Design av Karl Lagerfeld, bröllopsklänning med hatt.
Design av Karl Lagerfeld, svart korsett.
Design av Karl Lagerfeld, kavaj med breda axlar.
Design av Karl Lagerfeld, klänning med 3d-blommor.
Karl Lagerfelds design, skit cape med glitter och 30-talsinspirerad klänning.
Karl Lagerfelds design för Chanel, vit tyllklänning och flour.
Karl Lagerfelds design för Chanel, fjäderklänning med glitter.
Karl Lagerfelds design, beige strikt klänning.
Karl Lagerfelds design, mörkblå klänning med rosett.

Foto: Imaxtree, TT

Annons

Läs mer:

Annons