Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Modemeckat Colette får nytt liv hos Afound

17 aug, 2018 
AvJohanna Lejon
Butiken Colette i Paris får nu nytt liv hos Afound i The Final Sale of Colette. Afound har köpt upp det anrika modemeckats lager och säljer det till riktigt bra pris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I mars 1997 slog Colette Roussaux upp dörrarna till butiken Colette som skulle bli känd som en av världens främsta modedestinationer. Mitt i Paris på Rue Saint-Honoré skapade hon, med dottern Sarah Andelman, ett modemecka på över 800 kvm med ett handplockat urval av det allra senaste och mest eftertraktade inom mode, konst och kultur, dit en internationell och medveten kundkrets under åren vallfärdat för att shoppa exklusiva och limiterade produkter, såväl streetwear mode som prylar och souvenirer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tillsammans skapade Colette och Sarah utifrån sin fingertoppskänsla en institution och det var till mångas besvikelse när Colette under hösten 2017 meddelade att hon skulle dra sig tillbaka. Sarah Andelman uttalande sig i ett meddelandet att ”Colette inte kan existera utan Colette (Roussaux)” och i december 2017 stängdes dörrarna till Colette för gott.

Liksom Colette handplockar och kurerar Afound sina favoriter från ett stort antal livsstils- och modevarumärken inom flera prissegment och väljer ut de bästa produkterna. Nu får Afound Colettes förtroende att genomföra den sista utförsäljningen av Colettes kvarvarande lager. Under en begränsad period erbjuder Afound chansen att lägga vantarna på de allra sista åtråvärda produkterna från världens trendigaste butik och hälsar välkommen till The Final Sale of Colette.

Annons

– Att Afound har fått den unika möjligheten att sälja det som finns kvar av den ikoniska butiken Colettes lager känns fantastiskt och går verkligen hand i hand med vår affärsidé om ett noga utvalt sortimentet och att ge mode nytt liv. Vi köpte verkligen allt som fanns kvar av Colette, du kan till och med hitta den blå soffgrupp och den ikoniska påsen med den blå pricken hos oss, och vi kommer dessutom kunna erbjuda Colettes produkter till en riktigt bra deal, säger Mattias Ekberg, Creative Director, Afound.

Produkter från colette kommer finnas tillgängliga från den 23 augusti kl. 10.00 i Afounds butiker på Drottninggatan 53 i Stockholm samt Södergatan 28 i Malmö. Ett urval kommer även finnas tillgängligt på Afounds digitala marknadsplats: www.afound.com

Läs också:

Äntligen! I dag öppnar Afound i Stockholm – det ska du kika efter

Då öppnar H&M:s nya hajpade butik – Afound

Afound är H&M:s nya varumärke – och då lanseras det

Foto Afound

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons