Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Modemärken som uppmärksammar internationella kvinnodagen 2020

02 mar, 2020 
Modemärken som uppmärksammar internationella kvinnodagen 2020
Internationella kvinnodagen uppmärksammas på olika håll varje år, även i modebranschen. Här är några av modeaktörernas initiativ inför 8 mars 2020.
Annons

VIDEO: SEX STARKA FASHION STATEMENTS AV OCH FÖR KVINNOR

6 starka fashion statements – av och för kvinnorBrand logo
6 starka fashion statements – av och för kvinnor

& Other stories släpper posters

I samband med internationella kvinnodagen har & Other Stories valt att samarbeta med nio fotografer världen över, vilket har resulterat i kampanjen Her image, her story. Fotograferna har vänt kameran mot sig själva för att gestalta sitt autentiska jag, med förhoppning att inspirera andra att göra samma sak och äga sin egen berättelse. Samtliga självporträtt kommer finnas tillgängliga som posters och säljas i butik och online. (reklamlänk) Priset för en poster är 250 kronor och försäljningen går oavkortat gå till organisationen Care.

& Other stories släpper posters inför internationella kvinnodagen.
Posters signerade Grace Bukunmi, Gia Coppola och Lotterman and Fuentes kommer säljas på & Other stories inför den 8 mars.

Ellos gör kollektion med Astrid Wilson

Inför internationella kvinnodagen har Ellos teamat upp med illustratören Astrid Wilson och tillsammans har de tagit fram en färgstark kollektion med ett unikt print signerat konstnären. Kollektionen består av en t-shirt, en sweatshirt, en poster och en tygväska och kommer säljas mellan den 26 februari och 8 mars. Överskottet från försäljningen kommer att skänkas till organisationen Kvinna till Kvinna. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons
Ellos och Astrid Wilson släpper kollektion inför 8 mars.
Illustratören Astrid Wilson har tagit fram ett färgglatt print exklusivt för Ellos kollektion.

Net-a-porter släpper t-shirts

Net-a-porter har ingått samarbete med tjugo olika varumärken och kvinnliga designers för att ta fram en exklusiv kollektion med t-shirts. På listan av designers ser vi bland annat Stella McCartney, Isabel Marant, Rotate, Ganni och Cecilie Bahnsen och varje t-shirt återspeglar skaparens egen tolkning av kvinnlig styrka. Samtliga intäkter för försäljningen kommer gå till Women for women internationals arbete för att hjälpa kvinnor som lever i krigförande länder att återuppbygga sina liv. Se och shoppa kollektionen här.

Annons
Net-a-porter släpper t-shirtkollektion inför internationella kvinnodagen 2020.
T-shirts signerade Stella McCartney, Carine Roitfeld och Cecilie Bahnsen.

By Malene Birger och Swedish Stockings teamar upp

Inför internationella kvinnodagen har By Malene Birger och Swedish Stockings tillsammans tagit fram ett par strumpbyxor. Strumpbyxorna, som kommer i limiterad upplaga, är svarta och täckta av ett mönster skapat av konstnären Alexandra Karpilovski. Delar av intäkterna från det dansksvenska samarbetet kommer att gå till organisationen Women for Women International UK, som arbetar för att stötta kvinnor i konfliktområden runt om i världen. Strumpbyxorna kostar 499 kronor och kommer finnas tillgängliga online på By Malene Birger och Swedish Stockings från och med den 4 mars.

Annons
By Malene Birger och Swedish Stockings släpper strumpbyxor inför 8 mars
Konstnären Alexandra Karpilovski står bakom mönstret på By Malene Birger och Swedish Stockings strumpbyxor.

Bik Bok lanserar kampanjen Her work

Bik bok lanserade i februari kampanjen Herself, som lyfter nio olika kvinnor som inspirerar på olika sätt. Del två av initiativet, Her work, sammanfaller med internationella kvinnodagen 2020 där modekedjan samarbetar med organisationen Plan. Bik bok har tagit fram hoodies med olika prints och vinsten för tröjorna går till Plans projekt Girls right to education. Kollektionen släpps på Bik bok den 6 mars.

Bik bok släpper hoodies inför internationella kvinnodagen. Vinsten går till Plan.
Bik boks hoodies släpps den 6 mars och vinsten går till Plan. Printet på den beige hoodien står svenska fotografen Amanda Gylling bakom.

Gina tricot arrangerar välgörenhetsevent i Stockholm

Dagen före internationella kvinnodagen, lördagen den 7 mars, bjuder Gina tricot in till ett välgörenhetsevent i butiken på Götgatan 30 i Stockholm. Eventet, som pagar mellan klockan 13:00-16:00, arrangeras tillsammans med UN Women Sverige och 20 procent av försäljningen under eventet går oavkortat till organisationens arbete. Du kommer också kunna swisha en gåva. Artisterna Peg Parnevik och Janice är på plats för att uppträda och klädkedjan utlovar även andra aktiviteter och överraskningar. Det finns bland annat möjlighet att göra nagelbehandling, få håret stylat och bli sminkad.

Annons
Gina Tricot och UN Woman gör välgörenhetsevent inför 8 mars.
Gina tricot och UN Womans event äger rum på lördag mellan klockan 13-16.

Odd Molly startar auktion

Med anledning av internationella kvinnodagen har Odd Molly valt att auktionera ut tva unika outfits specialgjorda for artistsystrarna Neneh Cherry och Titiyo. Vem som helst kan buda pa plaggen och intakterna från auktionen gar oavkortat till organisationen Kvinna till Kvinna som arbetar for kvinnors rattigheter världen över. Auktionen sker pa Odd Mollys Instagramkonto och pagar under tre dagar med start den 8 mars.

Odd Molly auktionerar ut plagg inför internationella kvinnodagen.
Odd Molly auktionerar ut showpieces specialtillverkade för Neneh Cherry och Titiyo.

Edblad i samarbete med Plan International

Edblads välgörenhetsprojekt Helping Hand inleder varje år ett nytt samarbete med en ideell organisation för att uppmärksamma kvinno- och miljöfrågor. I år har de teamat upp med Plan International och släpper halsbandet Believe in her inför internationella kvinnodagen. Halsbandet kostar 399 och för varje sålt smycke går 50 kronor till Plans arbete för att långsiktigt säkra flickors frihet och rättigheter.

Annons
Edblad släpper halsband för Plan international inför internationella kvinnodagen 2020.
På halsbandet som Edblad tagit fram ser vi kvinnosymbolen samt en platta med texten ”Believe in her”.

Indiska startar insamling till stöd för kvinnor i Indien

Redan den 6 februari lanserade Indiska en yogakollektion och i och med det gick också startskottet för modekedjans insamlingsinitiativ Yoga for rights. Yogainstruktörer runt om i landet bjuder fram till den 8 mars in till yogapass där deltagare ombeds skänka minst 50 kronor till Hungerprojektets arbete för kvinnor i Indien, där fokus ligger på att motarbeta diskriminering av kvinnor och flickor. Läs mer om initiativet här. (reklamlänk)

Indiska har startat insamlingsinitiativ inför 8 mars.
Yogapassen med insamlingsinitiativ startade redan för en månad sedan, men det finns fortfarande några pass kvar.

Efva Attling släpper kollektion som hyllar kvinnan

Inför internationella kvinnodagen 2020 lanserar Efva Attling kollektionen Women Power. Kollektionen består av ett blixtformat ”w” med ordet ”power” stansat på, och kommer i form av ett örhänge och ett halsband i sterling silver. Smyckena går att köpa hos Efva Attling från och med den 5 mars.

Annons
Efva Attling släpper kollektionen Power woman inför internationella kvinnodagen.
Örhänget kostar 1 900 kronor och halsbandet 1 600 kronor. Båda finns tillgängliga den 5 mars.
Annons