Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Modehändelser från Paris Fashion Week vi inte kan sluta tänka på

04 okt, 2023 
AvAmie Chorr
Modehändelser från Paris Fashion Week vi inte kan sluta tänka på
Vi kan alltid räkna med Paris Fashion Week för överraskningar och nyskapande inom modevärlden. Och denna säsong var inget undantag. ELLE tar dig igenom minnesvärda ögonblick från modeveckan som verkligen satte tonen – och som vi inte kan sluta tänka på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE unboxar: CAIAs adventskalender 2023Brand logo
ELLE unboxar: CAIAs adventskalender 2023

5 Snackisar från Paris Fashion Week

Copernis 3D-printade CD-spelare

Copernis 3D-printade CD-spelare.

Under Copernis visning väcktes nostalgin till liv när modellerna intog catwalken med en uppdaterad version av sin populära swipe-väska – en 3D-printad CD-spelare som till och med går att ladda. Handväskan är en tydlig nick till mode möter funktion trenden, vilken har ökat i popularitet under de senaste åren. Och vi kan lugnt säga att Y2K-eran inte är påväg bort på ett bra tag.

Annons

Balenciagas skoväska

Balenciagas skoväska.

Det var inte bara Coperni som visade en nytolkning när det kom till handväskor. Balenciaga presenterade handväskor i form av klackskor. Och du får garanterat plats med kort och nycklar i den. Förbered er på att se kvinnor hållandes i klackskor som om de gett upp på att ha på sig sina klackar för dagen.

Annons

Undercovers lysande terrariumklänningar

Terrariumklänningar på undercovers visning.

Jun Takahashi, den kreativa hjärnan bakom märket Undercover, skapade en visuell fest med sina lysande terrariumklänningar. Klänningarna som var prydda med levande växter och glödande ljus fullkomligt förtrollade publiken. Modellerna som bar dessa underverk förmedlade känslan av att vara en del av en sagovärld. Och definitivt ett starkt modeögonblick från säsongen!

Balmain-stölden

Rosor i överflöd på Balmains visning.

10 dagar innan Balmains visning i Paris chockades modevärlden av dystra nyheter, ett 50-tal plagg från kollektionen blev stulna. Detta blev givetvis en snackis i modevärlden och många funderade på hur de skulle hinna rädda situationen. Innan showen var informationen knapphändig, och när visningen äntligen ägde rum såg man tydligt att det var “business as usual”. Kollektionen var en uppsjö av glamour, med allt från miniklänningar i vinyl till 80-talsinspirerade kjolar, prickiga kostymer och rosor i överflöd på en rad plagg. Och än idag är det ett mysterium om hur teamet lyckades få ihop en fulländad kollektion.

Annons

Säsongens coolaste set-design

Courreges, Rick Owens och Hermès tog sina modevisningar till en ny nivå med storslagna set-designs.

Courréges bjöd (bokstavligt talat) på en banbrytande visning! För varje steg modellerna tog på catwalken fullkomligt krackelerade golvet under deras klackar.

Rick Owens visning omgärdades av mörker och mystik.

Rick Owens visade upp en kollektion med hård känsla där modellerna bar skarpa silhuetter och svarta ögon. Som kontrast höll visningen till i spektakulära Palais de Tokyos trädgård där färgad rök omfamnade modellerna som klev ut på catwalken. Det skapade en atmosfär av mörker och mystik i mix med det typiskt parisiska.

Annons
Hermés bjöd på vårkänslor.
Launchmetrics.com/spotlight

Hermès kreativa chef Nadège Vanhee-Cybulski, presenterade vårens kollektion bland flora inspirerad av en fransk vårträdgård. Catwalken slingrade genom en villaträdgård av ängsblommor, medan fåglar kvittrade och en melodisk flöjt spelades i bakgrunden. Definitivt en visning som väckte känslor av vår i luften.

Foto: Launcmetris.com/Spotlight & ELLE Sverige

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons