Modecirkus på Diors haute couture-visning – se alla bilder här

Bilder från Diors haute couture-visning.

Modets absoluta finrum möter en färgsprakande cirkus. Se alla looks från Diors magiska SS19–visning på Couture Week i Paris.
24 januari, 2019

Häpnadsväckande, maxat – och en enda stor modecirkus. Diors SS19 haute couture-visning var precis allt och lite till.

I måndags gick Diors haute couture-visning för SS19 av stapeln i ett enormt tält beläget i det historiska Musée Rodin. Atmosfären var lekfull, trollbindade och en hyllning till precis allt som har med cirkus att göra. Från clowner och harlekiner till akrobater och dansörer, allt med en touch av det allra bästa mode har att erbjuda.

Maria Grazia Chiuri, kvinnan bakom magin, utgick ifrån en lekfull cirkus – ett tema som modehuset har inspirerats av vid flera tillfällen, både under Christian Dior själv och deras tidigare creative director John Galliano. Kollektionen visar genomgående tydliga inslag av cirkus med sina utmärkande detaljer som tyllkragar, maxade silhuetter och stilrena huvudbonader. Samtidigt går plaggen i en sofistikerad färgpalett, vilket inte gör kollektionen för utsvävad utan snarare mitt i prick.

Foto: Imaxtree.

Vi har samlat alla bilder från visningen här:

Böljande blåsor med en färgklick

Vackra, böljande blåsor radade upp sig hos Dior. Flera gick i vitt eller naturfärgade toner, medan andra visade upp ett brett spektra av lekfulla kulörer. Trots färgklickar som rostrött och rosa, kändes det alltid elegant med en genomgående essens av cirkus.

Stilrena huvudbonader

Maria Grazia Chiuri har i Diors visning arbetat mycket med huvudbonader och integrerat de i alla looks. Samtidigt så tar de inte över tack vare sin transparens som fortfarande gör det möjligt att se den lekfulla sminkningen. Huvudbonaderna tillför en ytterligare dimension till skapelserna, utan att dominera.

Funktionell couture

En genomgående detalj i visningen var plaggen som kändes funktionella trots att de andas couture. Tidigare har couture ofta varit starkt kopplat till unika, one-of-a-kind plagg med maxat utförande, men hos Dior fick vi även skåda plagg av mer sparsmakad karaktär. Här ovan ser vi ett perfekt exempel på just det – en lekfull blus möter en högklassig, skräddarsydd byxa.

Magisk chiffong blev en stor höjdpunkt

En omtalad höjdpunkt från Dior–visningen är onekligen den vackra gråa capen. Outfiten går i naturnära, subtila toner och bryts av med capen med sina många, vackra lager i chiffong som gör hela plagget mer levande.

Maria Grazia Chiuri efter den underbara Dior SS19–visningen på Couture Week i Paris.

Maria Grazia Chiuri efter Diors SS19–visning på Couture Week i Paris.

Se hela Dior SS19 visningen från Couture Week i Paris här:

Läs mer:

Så hyllas Niki de Saint Phalle av Dior

Tylleffekten – en het trend som vi inte får nog av!